6 oväntade skäl till att du går upp i vikt


Att sömnbrist påverkar kroppen negativt är knappast en hemlighet. På lång sikt ökar risken för en rad sjukdomar och det kan dessutom påverka din vikt.

Ett enkelt skäl till viktökningen är förstås att du äter mer eftersom du är vaken längre. Men det finns en rad andra faktorer som kan spela in. När din dygnsrytm ställs på ända kan det påverka din både dina hormoner och din ämnesomsättning.

– När du inte sover tillräckligt frigörs fler hormoner som gör dig hungrig och mindre hormoner som indikerar att du är mätt, säger Isabel Maples, talesperson för Academy of Nutrition and Dietetics, till sajten Prevention.

Det finns också en risk att du i större utsträckning dras åt fet och söt mat för att snabbt fylla på med energi.

LÄS OCKSÅ: 6 vanliga besvär som kan sabba sömnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *