Kritiserad sjuksköterska får fortsätta jobba


Foto: Jonas Dagson/TT

En sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset får fortsätta jobba efter en granskning av Ivo. Arkivbild

avTT

En sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset får fortsätta sin yrkesutövning trots att kollegor slagit larm om bristande kompetens. Mannen, som fått sin utbildning i Rumänien, ska inte ha vetat hur ett blodprov tas och kände inte heller till vad Alvedon var, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Enligt vårdenhetschefen på Sahlgrenska har sjuksköterskan gjort ett tillfredställande arbete. Han ska också ha den utbildning som krävs. Därför har Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) beslutat att det saknas skäl för att ytterligare utreda mannens yrkesutövning. Ivo konstaterar att sjuksköterskan har en del kunskapsluckor men inte tillräckligt för att påverka patientsäkerheten.

Mannen var en av de sjuksköterskor vars utbildning ifrågasattes i SVT:s ”Uppdrag granskning” i november.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *