SKF Tekniska Gymnasium

Välkommen till SKF Tekniska Gymnasium

Vårt mål är att utbilda våra elever för nästa steg i deras utveckling. De ska vara redo för framtiden.

SKF Tekniska Gymnasium är en liten och centralt belägen gymnasieskola med en teknisk inriktning. Skolan ägs av SKF Sverige AB och har funnits sedan 1937. För oss står kunskap och kvalitet i fokus och skolan drivs inte med ett vinstintresse. Vår pedagogik bygger på teori blandat med praktik. Det du räknar på i matten kan du pröva i praktiken och får förståelse för hur och varför teori och formler ser ut som de gör. Vi tror att tekniskt kunnande består av de här delarna och genom att kombinera dem uppnår man bästa möjliga förståelse och förmåga till kreativitet.

Framtiden behöver kreativa och självständiga tekniker och den utbildar vi för – och för att ge dig som elev en bra grund att stå på. Grunden är en utbildning som ger både högskolebehörighet och yrkesutbildning. Skolan och SKF är ett certifierat Teknikcollege.

Det säkerställer kvalitén på vår utbildning eftersom vi uppfyller en rad kriterier. En godkänd gymnasieexamen på SKF Tekniska Gymnasium om 2 800 poäng ger dig ett Teknikcollege-diplom. Det är bra för ditt CV.

Kontakt

Adress:

SKF Tekniska Gymnasium
Byfogdegatan 4, SE-415 50 Göteborg
Tfn +46 (0)31 337 16 09