Så såg katedralen Notre-Dame ut innan branden


Den historiska katedralen har varit en signaturbyggnad för Frankrike sedan den byggdes 1163. Branden, som sägs ha startat i samband med en renovering, har väckt starka känslor runtom i världen. Katedralen har varit ett måste på många turisters lista och varje dag har i genomsnitt 30 000 personer besökt den historiska byggnaden.

LÄS MER: Upptäck Paris bortom turistfällorna – 7 guldkorn 

Katedralen Notre-Dame ska återställas

Men redan innan branden har släkts har fransmännen hopp om att kunna återställa den storslagna katedralen. President Emmanuel Macron har gett det franska folket löftet att Notre-Dame ska återställas samtligt som en insamling har startats för alla att bidra till restaureringen. Med hopp för att i framtiden kunna uppleva den berömda katedralen kollar vi tillbaka på alla gånger vi blivit hänförda av det storslagna Notre-Dame. Bildspelet hittar du högst upp i texten. 

Se fler bilder på den vackra katedralen i bildspelet ovan.

Foto: Shutterstock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *