Weekend i Amsterdam – 9 tips bortom trängseln


1. Bo på husbåt!

Det stora besökstrycket har lett till fullbokade hotell med höga priser. En kul grej är att bo på husbåt i stället. Den i filmen heter Weterdock 69 och ligger mitt i stan. Men det finns massor att välja på. Du hittar dem via olika webbsidor, till exempel houseboatrental.amsterdam

Husbåt

Westerdok 69

houseboatrental.amsterdam/westerdok-69

zillingerm@gmail.com

2. Fynda udda grejer på Brût

I stadsdelen West gömmer sig den här skattkammaren, fylld av vackra industrilampor, anatomiska modeller, skolplanscher, gymnastikplintar och hundratals andra roliga inredningsdetaljer. Öppet lördagar 11-17 men det går att ringa andra dagar +31 20-7746305

Brût

Witte de Withstraat 126

brutamsterdam.nl

Butiken Brût är en riktig skattkammare.

Foto: MARKO T WRAMÉN

3. Smarrig fika på Monks Coffee Roasters

I vacker miljö serveras vackra smårätter, kakor och mackor, och naturligtvis riktigt bra kaffe. Ligger också i West, bara något kvarter från Brût.

Monks Coffee Roasters

Bilderdijkstraat 46

monkscoffee.nl

4. Öl och ost på Stadscafé Van Mechelen

På gränsen mellan stadsdelarna Nieuwe West och Oude Zuid har ett gammalt garage gjorts om till en charmerande och förvånansvärt stor kvarterskrog. Bra öl från Belgien och Nederländerna i den snygga baren. Liten uteservering nära kanalen.

Stadscafé Van Mechelen

Sloterkade 96/97

stadscafevanmechelen.nl

LÄS MER: 13 heta tips för en weekend i Amsterdam 

5. Plocka dina egna tulpaner

Hyr en skoter och kör söderut till de färggnistrande tulpanfälten! På Annemiekes Pluktuin strax utanför byn Hillegom går du rakt ut i fältet och plockar dina egna tulpaner. Var beredd på mycket högre kvalitet och mycket lägre pris än vad du är van vid. Ta sedan en runda kring de närliggande fälten och njut av den makalösa blomsterprakten.

Annemiekes Pluktuin

15A, Haarlemmerstraat, Hillegom

annemiekespluktuin.nl

6. Cava och surr på Five Brothers Fat

Den här champagnerian fungerar på det spanska sättet – olika sorters cava på glas eller flaska med tilltugg därtill. Mycket populär på helgerna, boka bord om du vill sitta! Ligger också i trevliga stadsdelen West.

Five Brothers Fat Champagneria

De Clercqstraat 56

fivebrothersfat.nl

7. Ät gott på Hangar i trendiga Noord

Stadsdelen Noord ligger på andra sidan vattnet i förhållande till centrala Amsterdam. Här händer det massor med skoj i de gamla industriområdena. Som restaurangen Hangar i, ja just det, en liten hangar. Gigantisak uteservering mot vattnet har de med. Boka gärna bord.

Hangar

Aambeeldstraat 36

hangar.amsterdam

Ät gott i den gamla hangaren.

Foto: MARKO T WRAMÉN

8. Coola kläder och presenter på .wen

Mellan Nieuwe West och Oud-Zuid har konceptbutiken .wen snabbt fått många fans tack vare sitt roliga utbud av kläder och små pryttlar.

.wen

Hoofddorpweg 10

Facebook: Wenconceptstoreamsterdam

9. Avsluta på klassiskt ölkafé

En av Amsterdams charmigaste företeelser är de många små lokala ölkaféerna där lokalborna träffas över ett glas och kanske något smått att äta. Café Westerdok är ett typexempel, komplett med klappvänlig huskatt. Inredningen är maritim (det ligger ju vid de gamla hamnarna) och ölmenyn omfattande.

Café Westerdok

Westerdoksdijk 715A

cafewesterdok.nl

LÄS MER: 9 härliga vårtips i Amsterdam 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *