Förlusten dubblas för Doctrin – värvar ny vd


Svenska Doctrin, som vill förändra sjukvården med hjälp av smarta algoritmer, har genom åren backats med totalt 130 miljoner kronor i riskkapital. Bolaget har bland annat utvecklat ett digitalt frågeformulär som ska effektivisera vården och göra det lättare att ställa diagnoser.

Bland Doctrins investerare återfinns vårdtungviktare som Capio samt Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation.

Men allt har inte varit en dans på rosor för det snabbväxande hälsobolaget. Breakit kunde nyligen avslöja att Doctrin tvingats minska sin personalstyrka som ett resultat av en förändrad strategi, och Doctrins vd Magnus Liungman lämnade i samma veva posten som vd. 

Nu rapporterar Di Digital  att Doctrin rekryterat en ny vd. Han heter Markus Lundin och kommer närmast från Analytics10, som han grundade för fem år sedan. Han har även jobbat på IT-bolaget Qlik.

”Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Per Eriksson (t.f. VD) och att få leda ett företag med så stark passion för att förbättra sjukvården. Jag ser fram emot att hjälpa vårdgivare att digitalisera patientresan på ett intelligent sätt.”, säger Markus Lundin i ett pressmeddelande.

På Doctrin ska Markus Lundin hjälpa bolaget rulla ut sina digitala tjänster på bred front. Det hela sker mot bakgrund av att förlusten fördubblades till 49 miljoner kronor förra året, vilket har fått företaget att fatta beslut om färre investeringar utomlands.

”Jag har stor respekt för de krav som ställs på att leda vår verksamhet. Jag har varit väldigt mån om att hitta en person som delar våra värderingar och som med full kraft kan utveckla Doctrin i nästa fas”, säger Magnus Liungman i ett pressmeddelande.

Bolagets omsättning trefaldigades till 15 miljoner kronor under 2018, skriver Di digital.

 Källa:
http://breakit.se/artikel/20012/e-halsobolaget-doctrin-fran-ny-vd