Kompensera den energi som läcker när livet händer – PT-Fia


ptfiasomn

Det är ju viktigt att ta hand om sig, men inte alltid lätt att hitta motivationen till att göra det. När man går igenom något som känns jobbigt eller stjäl energi, så kanske det blir lite lättare att göra det man behöver för att fylla på som kompensation för det som dränerar. Jag har ju nämnt att jag sov dåligt en period nyligen. Hade svårt att somna och låg klarvaken och stirrade i taket. Vaknade flera gånger under natten med känslan av att inte ha sovit – som att tankarna bara fortsätter mala ni vet.

Nu har det tack och lov lättat en del och jag somnar lättare och sover bättre igen, men just det där med sömnen tar jag på största allvar. Direkt jag började bli sliten på grund av för lite sömn så försökte jag förändra något för att vända på det.

Just sömn är ju svårt att styra, men jag började gå och lägga mig tidigare, lät bli att scrolla i sängen, lade mig på spikmattan och hade en spikkudde i nacken och läste. Började prata med mina närmaste om tankarna som maler och skrev. Tillslut så somnade jag lite lättare och de senaste veckorna har det blivit bättre.

Alltså. Ibland räcker det att kompensera den energi som läcker av att livet händer. Det om något är också en typ av motivation och fullt tillräckligt när allt annat är upp och ner.

https://blogg.amelia.se/ptfia/2019/05/11/kompensera-den-energi-som-lacker-nar-livet-hander/