Mark Zuckerberg svarade precis på attacken från medgrundaren


 

Chris Hughes, en av fyra medgrundare till den sociala jätten Facebook, publicerade en stenhård debattartikel i New York Times i veckan.

Han menade att Mark Zuckerbergs fokus på massiv tillväxt lett till att han ”offrat både säkerhet och heder” för att driva klick.

För att komma till rätta med Facebooks makt måste bolaget styckas upp, skrev Chris Hughes. Förvärven av Instagram och Whats App borde aldrig ha godkänts, menar han.

Artikeln fick stor uppmärksamhet. Och nu ger Mark Zuckerberg svar på tal.

Hans huvudargument är att en uppstyckning av Facebook skulle vara kontraproduktiv. Detta eftersom bara ett företag som är så stort, och lönsamt, som Facebook har råd att investera i den skala som krävs för att hantera säkerheten på så stora nätplattformar. Därför skulle Chris Hughes förslag inte funka i praktiken, menar Zuckerberg.

”Det han föreslår kommer inte göra något för att lösa dessa problem. Så jag tänker att om du bryr dig om demokrati och val då bör du vilja att ett bolag som vi har möjligheten att investera flera miljarder dollar varje år, som vi gör, i att bygga upp riktigt avancerade verktyg för att bekämpa otillbörlig inblandning i val”, sade Mark Zuckerberg vid ett besök i Paris, enligt Techcrunch.

Facebook-grundaren var i Frankrike för att träffa president Emmanuel Macron.

”Vi tror båda två på att regeringar borde ta en mer aktiv roll kring viktiga frågor som att balansera uttryck och säkerhet, integritet och dataportabilitet, och att förebygga otillbörlig inblandning i val”, skriver Mark Zuckerberg på sin Facebooksida.Källa:
http://breakit.se/artikel/20060/mark-zuckerberg-svarade-precis-pa-attacken-fran-medgrundaren