Podcasten Ofiltrerat: Simon Sjögren – PT-Fia


ptfiasimon_-2
ofiltrerat

I veckans avsnitt av Ofiltrerat så möter jag Simon Sjögren, kanske mest känd som Isabellas Löwengrips närmaste person. han har precis gått från Löwengrip Invest till Perfect Day Media. Vi pratar såklart en del om jobb och han berättar att han och Hannah Widell från Perfect Day Media lockat på varandra ett tag. Simon berättar om att hans sexuella läggning alltid blivit ifrågasatt och att folk använde det mot honom. Vi pratar om ångest, att oroa sig och att våga vara hela sig själv.

Och Simon får mig att bli alldeles tårögd i slutet när han berättar något som är så fint och innerligt.

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns!

”Det här kommer låta så fruktansvärt klyschigt och klassiskt. Men jag är ganska så säker på att det är bara för att jag är mig själv. Den man träffar är, what you see is what you get. Det är jag. Och jag hoppas verkligen att oavsett vem man träffar som har mött mig så säger dom samma sak. Det är det viktigaste som finns för mig.” 

”Jag är en otroligt tänkande, ångestfylld person. Orolig över väldigt mycket. Samtidigt som att jag är väldigt trygg i väldigt mycket. Men något jag blivit välsignad i livet med är att jag har väldigt många fina vänner som jag pratar väldigt mycket med. Jag bollar allt med dem. Men någonstans tror jag alla kan känna igen, hur mycket man än bollar så har man svaret i sig själv. Och det hade jag tillslut. När jag hade fått ordentlig information och uppskattning om vad min nya tjänst skulle innebära så kände jag att nämen då är det nog rätt för mig att testa.” 

”Jag vill inte ha konflikter. Jag trivs inte av det. Jag tror det är väldigt få människor som trivs med det. Det handlar nog om att alla ska må bra. Jag har nog lätt att ändra på mig för att det bara ska flyta vidare. Jag kan säga, ”ja men vi släpper det, eller jag tänkte fel, jag menade inte så” bara ooh.” 

”Om jag ska definiera ett problem som varit knutet till det. Det var ju när man var yngre och kanske var lite osäker på sin sexuella läggning till exempel. Och man bara hade tjejkompisar. Då hamnar man väldigt lätt i ett fack. Folk tror att du är gay. Det har jag fått höra i alla år. Sen så ska jag nog inte säga att jag har varit så osäker på min sexuella läggning. Det har varit ganska självklart för mig alltid. Men tillslut, hör man tillräckligt många gånger så börjar man tänka ”men vad är jag egentligen?” så är det. Jag vill inte samtidigt säga att det ska vara någon fara i att känna, vad är jag för sexuell läggning. Alla får vara precis vad dom vill. Men för mig, när jag var 12 år, så var det jävligt jobbigt.”

https://blogg.amelia.se/ptfia/2019/05/14/podcasten-ofiltrerat-simon-sjogren/