Tesla trotsar sur börs – Breakit


Börserna i New York drabbades åter av frossa på torsdagen. Rädsla för en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina ledde till en svag utveckling i Asien under morgonen, där inte minst tekniksektorn pressades.

Vid 16.25-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 1,4 procent. Det bredare S&P 500 minskade med 1,3 procent och tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,6 procent till 7.630.

Kinas handelsdepartement har protesterat mot USA:s agerande mot Huawei och hoppas att USA agerar ”rationellt” och tar bort sina ”farliga” åtgärder.

Bland enskilda aktier rekylerade Tesla upp drygt 1 procent efter sex raka nedgångsdagar. Aktien har pressats av en rad negativa analytikerkommentarer och senast i raden var Loop Ventures, som spådde att Tesla troligen kommer att missa sitt leveransmål för 2019 som en följd av att handelskriget pressar försäljningen i Kina.

Apple var en av flera teknikaktier som gick tungt efter att sektorn sjunkit i Asien tidigare under dagen. Aktien har fått sänkt riktkurs av UBS från 235 till 225 dollar och sjönk 2,4 procent till 178 dollar.Källa:
http://breakit.se/artikel/20297/tesla-trotsar-sur-bors