Avancerade nyheter på gång från FordonsData Nordic


Man är i full gång med att utveckla en mobilapp som underlättar för bilsäljaren att boka provkörningar. Tjänsten planeras vara klar för utrullning i augusti. I Kobra II Säljstöd 10 finns sedan tidigare en funktion för bokning av provkörningar, men när kunden ringer eller kommer in i bilhallen vill man som säljare snabbt kunna boka en tid. Mobil provkörningsbokning innebär att säljaren, via en app i sin mobil, kan göra bokningar med kunden, kontrollera körkort och få en godkänd signatur innan bilen lämnas ut för provturen. Appen kommunicerar direkt med Kobra II Säljstöd 10 och samtliga fordon som är inlagda i säljstödet finns valbara i appen, vilket gör arbetet enkelt för säljaren. Utveckling av app och integration med säljstödet pågår som bäst och tjänsten planeras vara klar för utrullning i augusti.

 Under våren har FordonsData Nordic också arbetat med integration till Santander och är nu klara för release till pilot. Med denna integration kan kunden få tillgång till hela 4 olia finansbolag i FordonsDatas säljstöd Koba II Säljstöd 10. Under de kommande veckorna kommer funktionaliteten att testas av företagets piloter. Så snart man fått grönt ljus finns integration Santander tillgänglig för återförsäljare som vil ha detta. Sedan tidigare finns integration mot Toyota Finans, Mercedes-Benz Finans och DNB.

Ytterlgare en nyhet är att FordonsData som certifierad leverantör av affärssystem till Fords Återförsäljare ständigt måste anpassa Kobra II efter Fords önskemål. Just nu pågår ett tsort projekt där man parallellt med utveckling och tester certifierar för nyheteri Ford-systemet. Arbetet görs för att anpassas mot XFI (Cross Functional Interface) och hräver omfattande utveckling i Kobra II och minst 500 tester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Källa:
https://www.motormagasinet.se/article/view/664404/avancerade_nyheter_pa_gang_fran_fordonsdata_nordic?ref=rss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *