Klarna i hemlig förhandling med Sequra – ville köpa snabbväxaren


Betaljätten Klarna har under en längre tid förhandlat om ett köp av svensken David Bäckströms snabbväxande fintechbolag Sequra. 

Enligt Breakits uppgiftslämnare skulle Sequra i en affär värderas till över 1 miljard kronor – men nu har förhandlingarna strandat.

“Det har pågått samtal mellan parterna en längre tid. Nyligen diskuterades en affär men nu pågår inga förhandlingar och det är oklart om de kommer att återupptas”, säger en av Breakits källor.

Breakit har inte lyckats få reda på varför affären föll men det är ingen vågad gissning att priset fick Klarna-ledningen att dra sig ur. Techprofilen Henrik Persson Ekdahl är via investmentbolaget Optimizer storägare i Sequra och han har garanterat höga prisförväntningar på en potentiell köpare. I en intervju med Breakit i slutet av förra året sa Henrik Persson Ekdahl bland annat:

”Det är en förhållandevis stor investering för Optimizer, och jag tror stenhårt på detta. De har bevisat att det funkar bra, och jag är övertygad om att det här är nästa miljardsuccé för oss”.

Breakit har inte lyckats nå Henrik Persson Ekdahl för en kommentar om förhandlingarna med Klarna och Optimizers vd Petter Moldenius är fåordig:

“Det är inget jag vare sig kan bekräfta eller dementera, du får prata med företagets ledning”.

Sequra grundades 2013 av svensken David Bäckström och har sin verksamhet i Spanien. Bolaget påminner om en tidig version av Klarna, där du betalar mot faktura och delbetalning och på så sätt slipper krångel med kontokort eller bankuppgifter.

I oktober uppgav Henrik Persson Ekdahl att Sequra gjorde vinst och växte med 300 procent i årstakt. Några uppgifter om omsättning och resultat finns inte offentliggjorda. Breakit har upprepade gånger sökt David Bäckström för en kommentar men han har inte gett någon respons.

Klarnas informationschef Aoife Houlihan säger i ett mejl att bolaget av princip aldrig kommenterar eventuella diskussioner med andra företag.Källa:
http://breakit.se/artikel/20781/klarna-drar-sig-ur-hemlig-miljardaffar-ville-kopa-sequra