Krossad färskpotatis med vegansk ost – PT-Fia


/ Annonssamarbete med Valio / 

ptfiaoddlygood-2

Jag bjöd in mitt barn att hjälpa mig att laga något gött tillbehör till midsommar. Vi enades snabbt om att Oddlygoods senaste nyhet ”Veggie riven” var rätt väg att gå. Vi var båda uppklädda för ändåmålet och startade med god entusiasm och teamkänsla. Osten skulle ut ur förpackningen.

ptfiaoddlygood-5

En uppgift som den yngre av oss tog på stort allvar.

ptfiaoddlygood-6

Ni ser ju, redan här börjar det spåra ur. 

ptfiaoddlygood-12

Ost är det bästa hon vet. Hon käkade ost till mellanmål, nu provsmak på det veganska alternativet till ost till snacks i matlagningen och sedan åt vi ju rätten vi lagade så det blev även den veganska osten till lunch. Man kan säga att Edith fick i sig hela ostcirkeln den här dagen!

ptfiaoddlygood-15

Jag försöker gå vidare till nästa steg i receptet som är att tvätta potatisarna och rada upp dem på en plåt, men får hålla ett öga så hon inte ramlar av stolen i sitt försök att stoppa tillbaka varje ostbit hon spillt i påsen. Hon är ordentlig i vart fall, det får man ge henne.

ptfiaoddlygood-29

Så raskt vidare till nästa steg där jag radar upp potatisen på en plåt. När bilden tas inser jag att jag glömt att tvätta potatisen så det gör jag när bilden är tagen. Plus masserar in den i olivolja och strör över salt och peppar. 

ptfiaoddlygood-33

Vänder ryggen till i EN sekund. Shout out till det stela leendet som träder fram när man inser att barnet överlistat en, igen. Tur att vegansk ost är så förbaskat gott att det till och med är trevligt att ha under fötterna.

ptfiaoddlygood-36

*försöker släta över situationen på golvet*

ptfiaoddlygood-37

Efter en intensiv matlagningskvart tar vi igen oss i soffan med en varsin skärm. Potatisen ska ju ändå gotta sig i ugnen i 30 minuter och både mor och dotter behöver vila en stund. 

ptfiaoddlygood-71

Och där är resultatet! Efter sina 30 minuter i ugnen så krossade vi dem med ett glas (mest jag då) och strödde över riven Veggie grated från Oddlygood, flingsalt, olivolja och klippte över färsk basilika. Sedan fick de götta sig i fem minuter till och sedan var det redo att ätas! 

ptfiaoddlygood-59

Och när man trodde att man tagit den perfekta bilden som ska få er alla att vilja äta just det här på midsommarafton så upptäcker man att man har jordgubbar mellan tänderna.

Krossad färskpotatis med veganskt alternativ till ost

Ingredienser

1 kg färskpotatis

2-3 msk olivolja (eller så mycket man vill)

flingsalt & svartpeppar efter smak
Oddlygood Veggie grated

ev. färska örter

Gör så här

Sätt ugnen på 225° varmluft. Skölj av potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Massera potatisen med olivolja och kryddor. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag sedan ut och mosa potatisarna med undersidan av ett glas (eller en gaffel). Ringla över mer olivolja, riven vegansk ost och rosta sedan i 5 minuter till. Tag ut ur ugnen och servera potatisen genast. Perfekt som tillbehör till midsommarbordet!

https://blogg.amelia.se/ptfia/2019/06/19/recept-krossad-farskpotatis-med-vegansk-ost/