Så laddar jag för en stor prestation – PT-Fia


ptfiablogg1l

Den här dagen har ägnat åts att förbereda mig inför morgondagens föreläsning i Danmark. Har ett så tydligt mönster inför en stor prestation som är ungefär såhär:

Veckor innan: Är fylld av en känsla av att det kommer gå strålande och nervositet finns inte.

Dagarna innan: Ignorerar att det närmar sig och överlägger med mig själv i huvudet om huruvida jag skulle kunnat slippa, tackat nej eller helt sonika låtsas som att jag redan genomfört det.

Dagen innan: Blir inåtvänd och spar på mig själv. Är lågmäld, osocial och helst helt tyst. Laddar är väl det bästa uttrycket. Tar också gärna in annat än mig själv för att balansera den kommande prestationen där fokus är på mig, som t.ex. på en föreläsning.

Samma dag: Är lugn och trygg igen, men nervösbajsar gärna flera gånger under morgonen. Det inåtvända är kvar tills det är dags att leverera för att det då finns energi att blomma ut it.

Levererar också bäst under lite press. Det är alltså omöjligt för mig att t.ex. skriva en text idag som har lämning om tre veckor. Behöver komma nära för att ”ha den i mig” så att säga. Det är också märkligt att jag alltid tror att jag kommer att förbereda mig på ett visst sätt men sen blir det alltid motsatsen. Som att jag hade planerat för att jobba hemifrån idag så att jag skulle kunna gå runt här hemma och prata igenom föreläsningen hela dagen. Det har jag såklart inte gjort. Istället har jag förberett mig genom att göra andra uppgifter, en del inte alls kopplade till föreläsningen och lyssnat på många avsnitt av Gynnig & Bergs podd. Och är helt neutral, tyst och låg i energi, precis som alltid. Tänker konstant på föreläsningen men kan inte förmå mig att agera ut det genom att gå runt och prata in den (förutom lite kort ibland som på dagen promenad). Borde veta hur jag fungerar vid det här laget men tror ändå alltid att jag ska skriva den här texten tre veckor innan och att jag ska stå och låtsas-föreläsa dagen innan.

Hur förbereder ni er för stora uppgifter eller prestationer? Tycker det är så intressant! Berätta gärna och tryck på gilla här nedan om ni uppskattar inlägget.

https://blogg.amelia.se/ptfia/2019/06/07/sa-laddar-jag-for-en-stor-prestation/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *