Stjärnans kamp med intima sexscenerna


Amy Adams, 44, har gjort succé i HBO-serien ”Sharp objects”, baserad på boken av ”Gone girl”-författaren Gillian Flynn.

I serien har Adams karaktär Camille Preaker flera sexscener – men där hon inte tar av sig kläderna, på grund av att Preaker har självskadeärr över hela kroppen.

Den Oscarbelönade skådespelerskan har spelat in sexscener för flera av sina tidigare filmer också – men avklätt eller inte så har Amy Adams ändå svårt för att genomföra de intima sexscenerna.

I en intervju tillsammans med skådespelaren Richard Madden i Variety, berättar Amy Adams hur hon tog sig igenom de påfrestande sexscenerna i ”Sharp objects”.

– Whiskey. Nej, jag drack inte en enda gång förutom en gång, och det var för att jag kände att karaktären hade kommit från en så rå plats, och hennes behov av att vara i det, säger Amy Adams i Variety.

Amy Adams om de intima scenerna

Att hennes karaktär mår dåligt påverkar Amy Adams när hon spelar in intima scener.

– Det var så läskigt för mig att leta mig till en sådan plats som var så dysfunktionell. Och intimitet är så personligt. Det är inte enkelt. Inget av det är enkelt för mig, säger hon och fortsätter:

– Det handlar inte om att vara naken. Det handlar om att vara öppensinnad.

Richard Madden har också spelat in flera avklädda sexscener – bland annat i ”Game of Thrones” och nya storfilmen om Elton Johns liv, ”Rocketman”. Men han vill inte kasta kläderna om det inte fyller någon funktion för filmen eller serien han spelar in.

– Jag har läst manus där det i de första femton sidorna står att karaktären ställer si i duschen, och jag tänker ”Jag vet exakt vad det här är. Det är bara en scen för att få mig att ta av mig kläderna”, säger han till Amy Adams i Variety.