Stockholms cykelavtal med Voi överklagas


Det rapporterar Stockholm Direkt.

Det var i slutet av maj som Stockholmarna nåddes av beskedet att de snart kunde se fram emot att ha hyrcyklar tillgängliga på gatorna igen. Något som för närvarande saknas efter att en tidigare upphandling havererat.

Vinnaren av den senaste upphandlingen blev den svenska startupen Voi, i samarbete med UIP Holding AS. Avtalet kommer att gälla i 7 år och beräknas generera 400 miljoner kronor i intäkter till bolaget. 

När det är påskrivet.

Nu kan ett avtal om de nya hyrsparkcyklarna dröja efter att den förlorande parten Marfina har valt att överklaga upphandlingen. De anser, enligt Stockholm Direkt, att Vois bud bland annat inte uppfyller de tekniska eller yrkesmässiga kapacitetskraven.

Därmed ska Förvaltningsrätten fälla ett avgörande i frågan.

“Vi vet inte hur lång tid det tar men gissningsvis några månader i alla fall”, skriver trafikkontorets pressansvariga i ett uttalande till Stockholm Direkt.

Men också Förvaltningsrättens beslut kan överklagas och därför kan det ta tid innan ett avtal finns på plats. När avtalet väl är påskrivet har aktören som vunnit upphandlingen sex månader på sig att få allting på plats i staden. Om slutet av den perioden infaller mellan december och mars är det istället den 1 april som allting ska vara på plats.

Efter den senaste upphandlingen kritiserade Marfina upphandlingen.

”Det här sättet att ge poäng för antalet cyklar är inte så smart”, sade Jordi Cabañas, chef på Marfinas cykelavdelning då.Källa:
http://breakit.se/artikel/20632/stockholms-cykelavtal-med-voi-overklagas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *