Möbelkedjan Room har försatts i konkurs


För tio år sedan försattes möbel- och inredningskedjan Room i konkurs. Det betydde dock inte slutet för varumärket som togs under vingarna av nya ägare. Bolaget Urbanus, med Per Krook som storägare, räddade Room.

Den gången.

Nu står det nämligen klart att Urbanus försatts i konkurs och utförsäljning har påbörjats i samtliga tre Room-butiker i Stockholm, rapporterar Dagens Handel.

Enligt sajten har den nödvändiga omställningen till näthandeln visat sig bli riktigt tuff. I den senaste offentliga årsredovisningen, som sträcker sig  juli 2017 till juni 2018, flaggar Urbanus för att det är fara på taket.

”Bolaget saknar i dag såväl kompetens som kapital för att självt investera i nätbutik och söker därför samarbeten med andra aktörer, i syfte att tillfredsställa kundernas önskemål om tillgänglighet”, skriver Urbanus, enligt Dagens Handel.

Urbanus omsatte 157 miljoner kronor med en förlust på 8 miljoner kronor under räkenskapsåret som avslutandes i juli 2018 . Det är oklart hur många anställda som påverkas, men för runt ett år sedan hade bolaget 48 anställda.Källa:
http://breakit.se/artikel/21048/mobelkedjan-room-har-forsatts-i-konkurs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *