Susanna Kallurs anklagelse mot rivalen


”Mästarnas mästare” är tillbaka i SVT – den här gången med skidstjärnor som Frida Hansdotter och Ida Ingemarsdotter, fotbollsspelaren Kim Källström och häckhoppningslegendaren Susanna Kallur.

38-åriga Kallur ser fram emot att åka ner till Grekland i början av september för att spela in programmet – men är också nervös för vissa moment.

– Jag är nervös för allt som har med uthållighet att göra, och jag är lite rädd för Ida, säger Kallur, som är i samma grupp som Ida Ingemarsdotter.

I den gruppen är också fotbollsspelaren Josefine Öqvist, MMA-proffset Jörgen Kruth och längdhopparen Michel Tornéus.

Men Kallur ställer sig frågande till att Tornéus är med i programmet – längdhopparen är nämligen fortfarande aktiv som elitidrottare. För att vara med i ”Mästarnas mästare” får man inte ha en pågående proffskarriär inom sin sport.

De tävlar i Mästarnas mästare

Grupp 1:

Susanna Kallur, friidrott/Häck

Michel Tornéus, friidrott/längdhopp

Josefine Öqvist, fotboll

Jörgen Kruth, MMA

Ida Ingemarsdotter, längdskidor

 

Grupp 2:

Kim Källström, fotboll

Frida Hansdotter, alpint

Kenneth Hansen, rallycross

Pernilla Johansson, thaiboxning

Henrik Windstedt, friåkning

Kallur: ”På gränsen till fusk”

– Superkul, men på gränsen till fusk. Han är ju fortfarande aktiv, och här sitter jag som en gammal motionär, säger Susanna Kallur i SVT:s sändning.

Friidrottaren förklarar hur det kommer sig att han kan vara med i SVT-programmet. Han gör nämligen sin sista tävling som proffs två dagar innan han flyger ner till inspelningarna.

– Min sista tävling är den första september, och sen den tredje september åker jag till Grekland. Det är klart att det hade varit trevligt att ha ett halvår åt att träna, men jag kunde inte tacka nej. Jag ville i väg och ha kul, säger Michel Tornéus i SVT.

Trots häckhopparens pik, så är Tornéus övertygad om att hon kommer bli en farlig motståndare i programmet, speciellt i de legendariska nattduellerna. Något som Kallur slår ifrån sig.

– Spännande, jag ser lite fram emot att prova det om man hamnar där. Men jag tror att Michel har lite väl höga tankar om mig i just nattduellsmomentet. Reaktion var min sämsta sida på 100 meter häck, säger hon vid pressavslöjandet.