Suzanne Reuter gör oväntat drag i ”Fångarna på Fortet” – som ställer alla


Tidigare i somras gick TV4 ut med att Suzanne Reuter, 67, skulle ta över rollen som gåtställare i programmet ”Fångarna på Fortet”.

Hennes rollfigur går under namnet ”Madame Fouras” – och skådespelarens tolkning av gåtställaren har ett klassiskt pirattema. 

Suzanne Reuter tar över rollen som gåtställaren efter den avlidna skådespelaren Rikard Wolff, som spelade Le Wolff, i den senaste säsongen.

Överraskar deltagarna: ”Benen darrar”

Och i fredagens premiärprogram så gör hon ett oväntat drag, som får deltagarna att bli något överraskade.

Viktor Frisk, 24, sitter i en telefonhytt – och tvingas svara på en fråga från ”Madame Fouras”. Den populära artisten får dock ingen lugn betänketid då frågeställaren drar i en regel vilket skickar upp honom i luften, och gör att han får skitigt vatten på sig.

Det var en oangenäm upplevelse för sångaren – som blev darrig när han satt i hytten.

– Jag känner hur jag sitter och skakar, och benen bara darrar. Det är absolut något av det sjukaste jag gjort – och jag är stolt över att jag klarade det, säger Viktor Frisk i programmet.

Klassiska rolltolkningar

Martin Myrberg spelade den första versionen av gåtställaren i ”Fångarna på fortet”. Den mest klassiska figuren i tornet är dock Fader Fouras, som spelades av Stig Ossian Ericsson i de åtta följande säsongerna.

Bland gåtställarna märks också Börje Ahlstedt som Papa Fouras och Rolf Skoglund som Bebé Fouras. Helt andra rollfigurer har också tagit plats i tornet – till exempel Lasse Brandeby som Kurt Olsson och Felix Herngren som Dan Bäckman.

Slog igenom i ”Lorry”

Suzanne Reuter blev känd för den breda publiken när hon medverkade i humorserien ”Lorry” som hade premiär 1992. Nyligen sågs hon i filmen ”Lyrro – ut och invandrarna”, som var regisserad av Peter Dalle. Och tv-publiken har också kunnat se henne i SVT:s ”Vår tid är nu” – som hyllats av många på senare tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *