Nu är golven ljusa! Hej då orange. Såhär ser lägenheten ut nu – PT-Fia


slipa vitlasera ekparkett-2

Titta här! Golven är ljusa! Har fantiserat om att ljusa upp golven även i tidigare lägenheter som alla haft ungefär samma ekparkett som gått åt det orangea hållet, men inte kommit mig för. Nu testade jag det och jädrar vad fint det blev! Ovan ser ni hur allt golv såg ut innan ↑ Det är alltså mitt sovrum och till höger byggs Ediths rum. Allt det där orangea ska få en fluffig heltäckningsmatta istället (någon tipsade om att också lägga det i klädkammaren – geni!). 

slipa vitlasera ekparkett-4

Har inte redigera bilderna så att färgerna ska bli så rättvisa som möjligt. Hela Ediths rum ska spacklas och målas och väggen ni ser här ovan med tre uttag i ska få en TV och TV-bänk. Tipsa gärna om ni vet någon fin. Är inne på någon variant av Bestå (Ikea) som jag haft innan. 

slipa vitlasera ekparkett-5

Färgen ser lite mörkare ut där än vad den är, men Ediths rum ska målas i färgen som är näst längst till höger. Det är en nyans ljusare grön än den gröna som är i resten av lägenheten. Även heltäckningsmatta i hennes rum. 

slipa vitlasera ekparkett

Skulle säga att den här bilden gör golvet mest rättvisa. Är ju alltid svårt att återge exakta nyanser på bild men här är det rätt likt. Åh, köket också. OM jag bestämmer mig för att göra om det så vill jag eventuellt ha grått som bas. Och göra ett hörn till vänster så man kan bygga ut och använda väggen till vänster också. Och eventuellt kakla den lilla väggbiten till höger också, tycker det ser fint ut när jag sett det. Någon som har det? Gillar ni det även efter ett tag eller tröttnar man lätt? Och bygga skåp hela vägen upp till taket för att ta vara på det. 

slipa vitlasera ekparkett-9
slipa vitlasera ekparkett-20
slipa vitlasera ekparkett-11

Soffan kommer imorgon! Längtar så.

slipa vitlasera ekparkett-23

Hallen ska bli rolig också! Mattor på golvet. Funderar på en lång och bred som går hela vägen alternativt flera gamla trasmattor och en stor dörrmatta precis när man kommer in (som går från vägg till vägg). Vore ju kul att lägga plattor där precis vid ingången men är tyvärr inte gjord av pengar så det är inte prio. I och med att hallen blir lång så vill jag ha mycket förvaring men också att den känns levande och rolig. Funderar på att ställa byråan på vänstra väggen istället och låta den högra vara ett virrvarr av korgar som sätts på väggen (som dessa från Granit), fotoramar, någon spegel och en ribbstol som ska målas i samma färg som väggen (för det måste man ju ha, lol). Och ha byrå och en stor helkroppsspegel på vänstra väggen. Plus olika lösa krokar att hänga av sig på i det vänstra hörnet vid ytterdörren. FAST drömmen vore ju att ha som Jessica Frej – se hennes rosa platsbyggda hylla här.   

slipa vitlasera ekparkett-18

Sedan ska det ju finnas någon skohylla av något slag också. Vill alltså komma ifrån vanlig hatthylla och sådant som man först tänker på och göra det mer löst och ledigt så att säga. Kom gärna med idéer och tips om ni får feeling! Vid den gröna väggen här tänkte jag ha en serveringsvagn med de finaste köksgrejerna och burkar med goda grejer. Eventuellt en sådan här.  

slipa vitlasera ekparkett-14

Och där i gluggen till sovrummet ska ju industriväggen upp. Den kommer om ett par veckor. Christoffer som jag anlitat till hela kalaset sa också att man kan måla a l l t i den gråa färgen. Alltså taket, fönsterkarmar, rubbet. Såg så jädra snyggt ut så kan inte riktigt släppa den tanken nu.

Sov förresten min första natt här inatt! Och idag kommer Edith. Sängen kom igår när flyttstädningen var klar så det tajmade precis. Häng med på instagram också: @ptfia

Gilla om ni vill ha fler sådana här inlägg ♥https://blogg.amelia.se/ptfia/2019/09/24/nu-ar-golven-ljusa-hej-da-orange-sahar-ser-lagenheten-ut-nu/