Podcasten Ofiltrerat: Parisa Amiri – PT-Fia


ptfiaparisa
ptfia

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat så möter jag programledaren och journalisten Parisa Amiri. Jag inleder med att berätta att min uppfattning om henne är att hon är fruktansvärt smart – men inte på ett läskigt sätt. Vårt samtal kommer att handla om hur hon tvingats ha en hård fasad för att armbåga sig fram i TV-branschen, varför hon alltid styr samtal från sig själv och hur hon utmanar sig genom att bli mer personlig.

Vi pratar om självförtroende vs självkänsla och kan hon verkligen kliva ur prestationen? Hon berättar att hennes mående är väldigt ihopkopplat med hur hon presterar och att hon får ångest av hon kanske bidrar till prestationshetsen.

”Jag ska vara helt ärlig. Nu står jag vid ett läge som är såhär, vad vill jag nu? Vart ska jag ta vägen nu? Och då är det inte bara jobb jag tänker på faktiskt. Utan hållbarhet, långsiktighet också. Men jo, jag är nog en typisk sån prestationsdefinerad, målinriktad eller målinriktad låter så fult men att mitt mående hänger absolut ihop med prestation. Och då när man får ett bakslag av något slag då är det ju bara falla fritt läge. Då mår man skitdåligt. Så det är verkligen ingenting jag vill. Fan, jag får ångest för det ibland att jag är med och liksom spär på någon sån grej.” 

”Det är bara en livsinsikt om att, jaha men nu har jag betat av dom här grejerna. Och dom kommer inte per automatik med en viss känsla av att vara över en tröskel. Jag är fortfarande väldigt såhär, får kämpa litegrann. Och det kanske aldrig kommer kännas som att, jamen nu har jag landat. Det kanske också är en tidsera-grej. Att man hela tiden ska profilera sig positionera sig. Men jag tror att det mer bara är, man har slut på mål.

Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat. Lyssna där poddar finns eller direkt här nedan ↓

https://blogg.amelia.se/ptfia/2019/09/04/podcasten-ofiltrerat-parisa-amiri/