Chockerande detaljen om Marilyn Monroes död


Klockan var 04.25 på morgonen den 5 augusti 1962 när polisen Jack Clemmons fick larmet och började köra mot den ikoniska skådespelaren Marilyn Monroes hem på 12305 5th Helena Drive i stadsdelen Brentwood i Los Angeles.

Han släpptes in av hushållerskan Eunice Murray som följde honom till sovrummet. Marilyn Monroe låg på mage i sängen under ett täcke med ansiktet nedåt. Två läkare befann sig i rummet: Marilyn Monroes psykiatriker Danny Greenson och hennes läkare Hyman Engelberg. Läkarna pekade på en tom burk med det narkotikaklassade sömnmedlet Nembutal som stod bredvid sängen och upplyste polisen om att skådespelaren tagit en överdos.

Kommissariens märkliga känsla

Men var det verkligen så enkelt? En kriminalkommissarie skrev i sin rapport att hans initiala känsla var att hushållerskan blivit tillsagd vad hon skulle säga och att allt var inövat.

Och under åren har mystiken tätnat: Försvunna dokument, ändrade vittnesmål, kopplingar till presidenten – och vilda konspirationsteorier.

Nu kommer en ny detalj som kan visa på att allting inte står helt rätt till med Marilyn Monroes död. 

I podcasten ”The Killing of Marilyn Monroe” berättas de hur prover från stjärnans njurar, mage och tarm ska ha försvunnit spårlöst, enligt Radar Online. 

– Det togs prover från magen, fysiska prover som skulle ha analyserats. Men plötsligt var de helt borta”, säger författaren till podcasten till Radar Online. 

”Svårt att acceptera att proverna bara försvann”

Den rättssmedicinska patalogen Cyril Wecht säger att de försvunna proverna inte verkar vara en olycka. 

– Jag ser det som att det vore väldigt svårt att tro, extremt svårt att acceptera att de här proverna olyckligt och oavsiktligt bara försvann, säger Wecht. 

– Vad som hände med dem, jag vet inte vem som skulle se till att de inte längre fanns tillgängliga. Jag vet inte, fortsätter Wecht. 

Enligt Independent hade Marilyn Monroe varit död i omkring åtta timmar när hon hittades. Rättsläkarens rapport fastslår att hon dog av 47 tabletter Nembutal men det märkliga var att det inte fanns spår av tabletterna i hennes mage vilket väckte frågetecken om de injicerats och i så fall av vem – eftersom någon spruta aldrig hittades.

Men det var inte det enda som förbryllade. Polisen Jack Clemmons mindes att han tänkte att kroppen hade lagts till rätta på sängen, med perfekt raka ben – inte alls som de förvridna kroppar som normalt hittas efter en överdos sömntabletter.