Justin Bieber köpte katter för 344000 kritiseras av Peta


När Justin Bieber bestämde sig för att köpa katter var det inga vanliga skogskatter som gällde. I stället köpte han två katter av den exotiska rasen Savannah, som är en korsning mellan tamkatt och afrikanska vildkatten Serval – till den svindlade summan av 35 000 dollar, motsvarande över 344 400 kronor. 

Det fick djurorganisationen Peta att reagera kraftigt.

– Justin Beiber kunde hellre ha inspirerat fansen till att rädda liv och adoptera en katt från ett lokalt djurhem, säger Lisa Lange vice ordförande för PETA enligt People.

Hon menar att sångarens val kan bidra till att allt fler vill köpa hybridkatter och menar att världen har nog med djur. 

https://www.instagram.com/p/B2xdjNHHuiV/

”Fokusera på riktiga problem”

Men Bieber håller inte med om Petas kritik och riktar nu flera arga meddelanden till djurrättsorganisationen. 

I går, fredag, lade 25-åringen upp flera upprörda inlägg på sin Instagram-story och skrev att Peta borde ”fokusera på riktiga problem”. 

”Peta gå och fokusera på riktiga problem. Som tjuvjakt och djurmisshandel. Ni är lacka för att jag vill ha en specifik sorts katt? Ni lackade inte när jag skaffade min hund Oscar och han var ingen omplaceringshund. Måste alla djur vara räddade? Jag tror på att adoptera räddade djur men det finns också preferenser och det är därför uppfödare finns”. 

Han skriver också att Peta kan ”suck it”. Och i en tredje händelse skriver Bieber att Peta borde ”hjälpa till med allt plast i havet, och lämna mina vackra katter ifred”. 

Justin Bieber köpte katterna före bröllopet med Hailey Baldwin, 22 och de har fått namnen Sushi och Tuna. De har ett eget Instagramkonto där de redan har över 260 000 följare. 

Svep i bildspelet för att se Justin Biebers reaktion på kritiken från Peta.
Foto: Instagram

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Peta svarar igen

Peta var snabba med att ta emot passningen och organisationens ordförande Ingrid Newkirk svarade på Biebers Instagraminlägg i ett uttalande, skriver People. 

– Ledsen Justin, men du måste tänka djupare kring den här frågan: När miljontals djur förlorar sina liv varje år för att inte tillräckligt många adopterar – utan i stället väljer att köpa – är överpopulationskrisen ett ”riktigt problem”. Det är vad som ”suger”. 

Hon uppmanar även honom att tillbringa en timme på ett lokalt djurhem. 

– PETA uppmanar dig att tillbringa bara en timme i ett lokalt djurhem med oss – vi tror att du kommer förstå hur svårt det är att titta in i djurens ögon och veta att eftersom människor betalar uppfödare, kommer många av dem att betala med sina liv. Du har kraften att vara en stor förebild i denna fråga – ditt beteende kan styra massor av dina fans – så använd det till någonting gott, fortsatte Newkirk.