Sex månader utan utlandsresor – hur ska det gå för resebloggen?


Hur ska det gå att vara resebloggare och samtidigt inte resa? En av livets mindre frågor jag funderar på väntas tider.

Jag har gjort min sista utlandsresa för en lång tid framöver. Vad lång är är väl en definitionsfråga men för min del minst ett halvår. Så långt uppehåll från resor utanför Sveriges gränser har jag inte haft på fem år. Jag höll på att kalla uppehållet för ofrivilligt men det är ljug. Att skaffa barn är högst frivilligt.

bosnien
En så väldigt fin resa från 2017 när jag var i Mostar i Bosnien och gick upp kl 6 för att få den berömda bron för mig själv.

No more utlandsresor

Efter resan till Malta kan jag inte flyga pga försäkrings- och flygbolagsregler kring graviditet. Åbo blev min sista utlandsresa och nu när det är mindre än två månader kvar vill jag hålla mig i Sverige. När kiddot levererats förväntar jag mig ett gäng månader då jag inte känner så stort sug efter att kuska iväg på längre äventyr. Röra mig i Sverige kanske jag gör men det blir inga stora utflykter.

Det betyder att jag inte kommer kunna samla på mig något nytt kontent på minst sex månader. Det kan bli en utmaning för mig som hoppas kunna fortsätta skriva tre inlägg i veckan. Jag misströstar inte. Kanske kan jag bli lite mer kreativ i att skapa innehåll och koka soppa på en spik. Kanske kan jag korta av idélistan något och snarare känna en stress över tomheten i listan än stress över att det är så mycket jag vill skriva. Jag har åtminstone åtta inlägg från sommarens resor som jag vill skriva vilket gissningsvis räcker till december.

norge
Norge tidigare i år, ganska nyligen efter att jag fått veta att det där embryot hade fäst sig där inne.

Vad tycker du jag ska skriva om?

Nu när jag inte har mina egna resmål att göra inlägg om, vad tycker du att jag ska passa på att skriva om istället? Har du några rubriker eller frågeställningar som du skulle vilja att jag grottade lite extra i? Något dilemma eller resonemang på temat resa medvetet? Personliga inlägg där jag tänker högt och funderar?

Hej från ett kvällssoligt och skönt Italien, ännu en resa jag gjorde på egen hand. Får ser om det blir så många fler av den sorten närmaste åren.



Källa:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *