Kritiken och tårarna efter Carola-fördelen


Veckans ”Idol” bjöd på bjöd på lite extra stjärnglans – idolerna sjöng duetter med svenska artister. 

Tusse Chiza uppträdde med Molly Sandén och tokhyllades av juryn och Gottfrid Krantz sjöng med Carola Häggkvist och fick enbart stora lovord. 

– Christer björkman kissade på sig, säger Alexander Kronlund efter uppträdande och fortsätter:

– Du lyckades med det nästan omöjligt, att inte försvinna bredvid Carola. Det var ett mirakel faktiskt.

Även Nikki Amini deltar i hyllningskören. 

– Det här är Eurovisionvinst deluxe. Stor eloge till Carola som lyfter dig på det här sättet. Jag blir helt lyckig. Bästa jag sett på Idol.

Han fick lämna programmet

Den som sedan tvingas lämna programmet är Kim Lilja som uppträdde med The Sounds-sångaren Maja Ivarsson. 

– Det har varit ett jävla pleasure att få göra det här. Det känns stor att få ett sånt enormt stöd, säger han efter beskedet. 

Men efter programmets slut väcks frågor, är det rättvist att till exempel Gottfrid fick chansen att sjunga med Carola Häggkvist som är en av Sveriges mest folkkära artister?  

Astrid Risberg bryter ihop i Expressens tv-sändning. 

– Ja men så är det. Jag menar även om folk säger att nu ska man rösta på den som är med i ”Idol” och inte den som gästar, så blir det så klart så. Jag och Kim vet vem Maja Ivarson är, men de som är lite yngre kanske inte vet det, säger hon. 

Hon gråter för att hon kommer att sakna Kim Lilja i programmet. Hon tycker att det var väldigt oväntad att just han fick lämna. 

– Jag är förbannad och ledsen och jag tycker att det är jättejobbigt. 

Kim Lilja själv tror däremot inte att det var en nackdel för honom att få sjunga med Maja Ivarson. 

– Man kan grotta ner sig i allting, jag kan säga så här att sjunga med Maja Ivarsson, det är en fucking dröm. Maja och jag röjde röven av oss på scenen. Det var helt magiskt.

Tusse Chiza säger också att det kan vara en fördel att få Carola Häggkvist som duettpartner. 

– Det finns någonting i det de säger. Men sen så tror jag att de flesta där hemma har favoriter sen innan och så röstar man på det. 

Linnea Henrikssons val: Gadd eller Carola

Linnea Henriksson som agerade sidekick till Per Lärnström är klar med vilka artister hon hade velat sjunga med om hon hade varit med i programmet. 

– Gadd eller Carola skulle jag ha valt om man ska vara smart för sig själv. Jag var här när de repade, man ser så tydligt vilka som är superruttade. 

Carola Häggkvist själv säger att hon hoppas att det är en fördel att få sjunga med henne. 

– Det hoppas jag verkligen. Du menar med röstningar och så där? Jag hörde senast en väldigt intressant man som sa att jag väcker många känslor, det kan vara både för- och nackdelar på ett sätt, säger hon och fortsätter: 

– Men jag rör väl om i grytan och det känns väl i alla fall som att, jag hoppas bara att det är positivt men det klart, jag vet inte vad jag ska säga med det.

Nikki Amini säger att hon tycker att alla idoler har fått en duettpartner som de matchar med.

– Men det klart att Carola är en väldigt folkkär artist och hon har funnits med väldigt länge och många har starka minnen med hennes musik, inklusive mig själv, men jag hoppas att tittarna har röstat på prestation.