Molly Rustas lyxiga liv med nya pojkvännen


En dag för tio år sedan var Molly Rustas, 24, sjuk och hemma från skolan. Hon hade tråkigt och bestämde sig då för att starta en blogg.

– Går man tillbaka i arkivet på min blogg ser man klart och tydligt att det inte var så att jag satsade på det och försökte slå igenom, säger Molly Rustas.

Men ganska snart började hennes blogg att växa och läsarantalet blev allt större.

Molly är uppvuxen i Enviken, en liten ort utanför Falun i Dalarna. Hon tror att det kan vara en av anledningarna till att bloggen växte snabbt.

– Folk vet i princip vilka alla är och jag har alltid haft ett intresse för kläder så jag kan tänka mig att det stack ute lite från mängden av de som bodde där.

Ville flytta till Stockholm

Efter ungefär ett år fick Molly sitt första samarbete och hade möten inbokade i Stockholm.

– Till en början förstod varken jag eller mina föräldrar vad det här var, det var ju inte riktigt ett yrke då. Det var superkul men kändes samtidigt konstigt att tjäna pengar på det, säger Molly.

Att bo i lilla Enviken började bli mer och mer ohållbart då hon ibland var tvungen att åka till Stockholm över dagen för att gå på ett möte – och hennes föräldrar behövde skjutsa henne.

– De gjorde ju det gladeligen, men det var lite galet.

2011, när Molly hade gått klart första året på gymnasiet, flyttade hon och hennes storasyster till Stockholm. Hon beskriver det som ett naturligt steg för henne, men också någonting hon ville göra tidigare.

– Jag ville flytta redan innan gymnasiet, men mina föräldrar sa att jag skulle bo kvar hemma och ta studenten där så klart. Jag tänkte då att jag skulle ge det en chans men efter ett år kände jag att jag ville flytta och fortsätta min utbildning i Stockholm.

1 / 7

Köpte lyxig lägenhet

I dag är Molly en av Sveriges största influencer och har bland annat gjort fem smyckeskollektioner i ett designsamarbete.

Hon tror att en av anledningarna till varför hon har kommit dit hon är i dag beror på att hon är väldigt envis.

– Om jag verkligen vill något så ser jag till att det händer. Det var också en av anledningarna till att jag flyttade, det blev mycket tissel och tassel och det skulle skvallras så jag kände att ”nej nu vill jag flytta härifrån, följa mina drömmar och visa de där snackisarna vad jag går för”, säger Molly.

Och visst har det hårda arbetet lönat sig.

Nyligen flyttade Molly ihop med kanadensiska pojkvännen Ross Paquette, 36, i en lyxig lägenhet i centrala Stockholm – något som blev lite av en snackis då utgångspriset låg på dryga 24 miljoner.

– Jag förstod att det skulle bli snack för det blir det alltid oavsett vad man gör. Men det gör mig ingenting, jag tror att folk ser att vi är lyckliga och att vi trivs tillsammans, säger Molly.

Paret träffades förra året på Ibiza när Molly var där med sina kompisar.

– Ross var där med sitt kompisgäng och det var bara kärlek vid första ögonkastet.

”Om man tittar bakåt kommer man aldrig framåt”

Trots alla framgångar känner inte Molly att hon behöver bevisa någonting för de som skvallrade om henne hemma i Dalarna. Hon menar att det viktigaste är att fokusera på sig själv.

– Om man tittar bakåt hela tiden så kommer man aldrig framåt. Jag har alltid varit så himla säker på att jag ska gå min egen väg, det har alltid varit det viktigaste för mig, säger Molly.

Till andra som vill ta steget och börja följa sina drömmar är Mollys tips att våga tro på sig själv.

– Det är så himla klyschigt, men det är verkligen det viktigaste, att man vågar tro på att det man drömmer om är ens framtid och fokusera på det.

Influencern Nicole Falciani i Q&A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *