Petter Stordalen köpte Ving – nu kan kunderna förlora 100 miljoner kronor


När resejätten Thomas Cook nyligen gick i konkurs drabbades dotterbolaget Ving. Historien tog sedan en oväntad vändning när hotellkungen Petter Stordalen gick ut med nyheten om att han köper Ving tillsammans med Harald Mix och TDR Capital.

”Vi såg möjligheterna och synergierna från dag ett”, sade Petter Stordalen.

Det här innebär dock inte glada nyheter för alla. Svenska Dagbladet rapporterar att Vings tidigare resenärer riskerar att gå miste om stora summor. Något som beror på att köparna krävt att garantiåtaganden för skulder i den brittiska moderkoncernen ska hävas.

Alex Kirkeberg är presschef på Flyhjælp.dk som hjälper passagerare med förseningsersättningar. De har uppskattat att det kan röra sig om 100 miljoner kronor i ersättningar. 

”Det rör sig om ersättningar som vi menar att Thomas Cook Airlines Scandinavia borde ha betalt till sina passagerare för länge sedan men som flygbolaget valt att skjuta upp eller vägra betala. Nu är dessa pengar så gott som förlorade”,  säger Alex Kirkeberg till SvD.

Kraven på ersättning kommer att skickas till Thomas Cook Airlines Scandinavias konkurs.

Chansen att få tillbaka pengarna beräknas dock vara liten då skulderna är av lägre prioritet, enligt Flyhjælps advokat.Källa:
http://breakit.se/artikel/22650/petter-stordalen-kopte-ving-nu-kan-kunderna-forlora-100-miljoner-kronor