De gör dokumentär om Löwengrips bolagskrasch: “Vi följde henne i fritt fall”


Isabella Löwengrips katastrofår 2019 behöver knappast någon närmare presentation vid det här laget. Det var ett fall som drabbade både henne själv och flera företag som hon var eller har varit involverad i under de senaste åren. 

Samtidigt som det stormade kring Isabella Löwengrip (här hittar du alla artiklar vi skrivit om ämnet), hade bolaget LFA Film börjat filma en dokumentär där profilen medverkar. Den första delen i dokumentären Flip Side, som produceras av Camilla Andersson, har premiär idag, den 15 januari.

I en intervju med Dagens Industri berättar bolaget själva om dokumentären där de inte bara följer Isabella Löwengrip utan även andra kreativa personer.

”Vi har följt henne i ett fritt fall, och det har varit intressant att se hur hon har hanterat motgångarna och alla skriverier”, säger Stefan Ekström, kreativ producent, till tidningen.

”Hur orkar man gå upp ur sängen varje morgon? Hon har varit väldigt öppen och vi har haft fria händer. Det tycker jag är väldigt modigt av henne.”

Löwengrip med i två avsnitt av dokumentärserien

Personer som förekommer i dokumentären, som kommer att kunna ses på Youtube, är bland annat artisterna Patrik Arve och Ane Brun och modeaktivisten Bea Åkerlund, skriver DI. Isabella Löwengrip ska bland annat ha valts ut då hon “väcker mycket känslor hos folk”, enligt Stefan Ekström. 

Isabella Löwengrip ska vara med i två avsnitt av dokumentären och varje avsnitt är mellan 5 och 10 minuter långa. Själv har Isabella Löwengrip valt att inte kommentera serien, men har skrivit om den på sin blogg.

”Det smärtade när jag fick se allt för någon vecka sedan och jag hade svårt att ta in att det faktiskt var mitt liv men det är ju så livet har sett ut och fortfarande ser ut. Men förhoppningsvis går det åt rätt håll.”Källa:
http://breakit.se/artikel/23263/de-gor-dokumentar-om-lowengrips-bolagskrasch-vi-foljde-henne-i-fritt-fall