Finansinspektionen kallar Lena Apler och Erik Selin till möte


Collector har meddelat om en rad tuffa åtgärder de senaste dagarna. Nyheterna har handlat om omfattande kreditförlustreserveringar och en emission på 1 miljard kronor. Lena Apler lämnar över klubban till Erik Selin och bankens investeringsverksamheten Collector Ventures kommer att säljas. Ett innehav som bland annat Verdande uttryckt intresse för.

Raden av händelser har fått Finansinspektionen (FI) att reagera – och kalla Collectors ledning till möte. Svenska Dagbladet rapporterar att generaldirektör Erik Thedéen kallat till sig både Lena Apler och Erik Selin.

Peter Svensson är presstalesman på FI.

”På mötet förväntas banken redogöra för vilka åtgärder som planeras med anledning av vinstvarningen och reservering för kreditförluster” säger Peter Svensson till SvD. 

Enligt uppgifterna kommer mötet att hållas på tisdag nästa vecka. Det är oklart om någon form av djupare granskning kommer att ta vid.

Sverre Linton, ansvarig för bolagsstyrning på Aktiespararna, säger att initiativet visar att läget är allvarligt.

”Det är inte bara finansiella risker med stora kreditförluster. Beskedet från FI tyder också på regulatoriska risker för bolaget. Troligen som en följd av att man inte klarar av att nå vissa uppsatta kapitalkrav”, säger Sverre Linton till SvD. 

 

 Källa:
http://breakit.se/artikel/23378/finansinspektionen-kallar-lena-apler-och-erik-selin-till-mote