Framgång för MatHems företagslösning: ”Det har blivit superlyckat”


Har ni nått en milstolpe med företaget? Gjort ett ekonomiskt rekordår, eller vill ni kanske bara sprida god stämning på kontoret?

Då kanske det är läge för ett rejält firande, där medarbetarna får en belöning för allt hårt jobb? Men att ordna en mysig gemensam frukost eller en lyxig AW är inte gjort i en handvändning. Utbudet ska passa så många smaker som möjligt – och någon måste ju pinna iväg och göra inköpen också.

På MatHem – som sedan starten varit en av Sveriges största leverantörer av matvaror och färdiga kassar till privatpersoner – har förfrågningarna om paketlösningar även till företag ökat rejält de senaste åren.

Fika, frukost eller AW – läs mer om MatHems matpaket här

”Våra säljare har ofta fått förfrågningar om snabbare lösningar. Därför började vi bolla idén om att ta fram konceptlösningar för företag. Det var ungefär 1,5 år sedan”, berättar Mari Bergman som är chefskock hos MatHem.

Utmaningarna var flera. Paketen ska passa alla sorters företag, i IT-branschen så väl som byggbranschen. Dessutom behövde de vara skalbara, så att både startups och branschjättarna skulle få möjlighet att erbjuda sina anställda en lyxig frukost eller en trevlig fika på eftermiddagarna.

Paket för varje tillfälle

Därför tog Mari och hennes kollegor fram tre paket: fikapaketet, frukostpaketet och AW-paketet.

Det är ju väldigt smidigt att slippa samla ihop alla saker till AW:n själv

”Fikapaketet innehåller klassiska saker som bullar, kakor och drycker. Frukostpaketet är för de som vill erbjuda de anställda mat redan på morgonen. Det vet man ju själv hur mysigt det är att sitta en stund och prata med kollegorna över en kopp kaffe och en macka. AW-paketet kanske man inte beställer lika ofta, men det är ju väldigt smidigt att slippa samla ihop alla saker till AW:n själv”, säger Mari.

Här kan du läsa mer om MatHems matpaket

Paketen går att beställa i två olika storlekar, där det större paketet innehåller lite mer exklusiva varor. Till fikapaketet finns det dessutom ett hälsosammare alternativ, där det istället för bullar erbjuds varor som smoothies, nötter, frön och frukter.

”Men paketen är inte statiska, så varje enskild vara går att byta ut. Till exempel om företaget vill ha en annan chipssort i AW-paketet”

Tre av MatHems matpaket för företag. Från vänster: stora frukostpaketet, stora fikapaketet samt stora AW-paketet. 

Anpassa paketet utifrån hur många ni är 

De nya paketen uppskattas ute på Sveriges företag. Mycket tack vare lösningen där företagen själva enkelt kan anpassa varorna utifrån hur många anställda de har.

De anställda blir glada över fikastunden, ekonomiavdelningen får stenkoll på omkostnaderna och cheferna får gladare anställda

”Det har blivit superlyckat. Många gillar dem eftersom det går snabbt att handla, och sedan får de inspiration och testar på produkter som de kanske inte hade gjort tidigare. Dessutom gynnas hela företaget. De anställda blir glada över fikastunden, ekonomiavdelningen får stenkoll på omkostnaderna och cheferna får gladare anställda”, säger Mari.

”Och ingen behöver dra från kontoret för att handla och släpa tillbaka tunga kassar”.

Fira högtider med specifika paket

Och det är inte bara rekordår som kan firas. MatHem tar även fram särskilda glöggpaket, halloween-paket, midsommarpaket och påskpaket, som kan hjälpa till att höja stämningen.

”Att få en stund tillsammans, och kanske prata med en kollega man annars inte hinner träffa så ofta, leder spontant till en trevligare arbetsdag. Det är väldigt nyttigt för alla företag att kunna ha frukost eller fika med personalen.”, avslutar Mari.

Läs mer om MatHems företagslösningar här!Källa:
http://breakit.se/artikel/23097/framgang-for-mathems-foretagslosning-det-har-blivit-superlyckat