Klarna köper amerikanska startupen Spring


Klarnas USA-satsning rullar vidare och sedan man lyckades knyta till sig Snoop Doog verkar affärerna i det stora landet gå något mer smooth.

Enligt den senaste delårsrapporten växte antalet konsumenter som når Klarna i USA med 6 procent på årsbasis och bolaget skriver själva i rapporten att shoppingplattformen som finns inuti deras app uppvisar ”speciellt snabb tillväxt.”

Nu avslöjar DI Digital att den svenska fintechjätten gjort sitt första uppköp i landet. 

Det handlar om startupen Spring som grundades 2013 men som faktiskt la ner sin verksamhet i somras. Bolaget hade byggt upp en marknadsplats där ungefär 200 restauranger, butiker och barer i Chicago och Nashville kunde erbjuda konsumenter belöningar och pengar tillbaka när de handlade.

Klarnas kommunikationschef Aoife Houlihan bekräftar för DI Digital att de har köpt bolagets mjukvaruplattform och tagit över viktiga kundavtal.

”Det kommer att ge Klarna tillgång till realtidsdata från ett kortnätverk, som kan användas i olika produkter och lojalitetsprogram”, säger hon till tidningen. 

Grundaren Bruce Mitchell ska ha fått Klarna-aktier för knappt 10 miljoner kronor men det är oklart om han även har fått någon kontant betalning.Källa:
http://breakit.se/artikel/23229/klarna-koper-amerikanska-startupen-spring