Trumps svar efter Taylor Swifts stentuffa sågning


Donald Trump blev rödflaggad av Twitter tidigare i veckan för en tweet som företaget anser ”glorifierar våld”.

”De här råskinnen vanärar George Floyds minne och det tänker jag inte tillåta. Pratade nyss med guvernör Tim Walz och sade till honom att militären backar honom hela vägen. Blir det problem kommer vi att ta kontrollen. När plundringarna drar i gång så börjar skottlossningen också”, skrev USA:s president.

En som blev fly förbannad på Trumps tweet är superstjärnan Taylor Swift, en av världens mest framgångsrika artister som sålt över 50 miljoner album, haft fem singelettor på Billboard, toppat albumlistan med sina sex senaste album och rankas som en av världens 100 mest inflytelserika människor i Times årliga lista.

”Efter att ha underblåst vit maktrörelsen och rasism under hela din mandatperiod så har du mage att låtsas vara moraliskt överlägsen innan du hotar med våld? ’När plundringarna drar i gång så börjar skottlossningen också?’ Vi kommer att rösta ut dig i november, Donald Trump”, skrev Taylor Swift på Twitter.

https://twitter.com/taylorswift13/status/1266392274549776387

Donald Trump: ”Jag konstaterade bara fakta”

Trump skrev senare ett förtydligande av den rödflaggade tweeten.

”Plundring leder till skottlossning. Det är därför en man sköts ihjäl i Minneapolis i onsdags, eller se vad som hände i Louisville där sju personer sköt. Jag vill inte att det ska hända, och det är vad mitt uttalande förra kvällen betyder – jag konstaterade bara fakta, det var inget påstående. Det är väldigt enkelt, ingen borde ha något problem med det här förutom trollen och bråkmakarna på sociala medier. Hedra George Floyds minne!”, skrev Trump på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266434155543506945