Därför går Daniel Ek till jobbet varje dag – “På senare tid som det är på riktigt kul”


Musikjätten Spotify har gått som tåget på börsen den senaste månaden. Vid stängning under torsdagen låg kursen på rekordhöga 267,47 kronor. Det är en bra bit över de 118 dollar som aktien handlades för som lägst efter en skarp nedgång under coronapandemins början i mars månad.

Nyheter om exklusiva poddar med stora namn som Joe Rogan och Kim Kardashian, liksom att Goldman Sachs under torsdagen satte riktkursen på 280 dollar jämfört med tidigare 205 dollar har påverkat bolaget positivt.

Rusningen på börsen innebär också att Spotifys marknadsvärde har ökat ordentligt. Vid 16-tiden på torsdagen svensk tid hade aktien förvisso handlats ned något till 262,8 dollar, men bolaget värderades ändå till närmare 49 miljarder dollar, eller omkring 460 miljarder kronor.

En person som däremot verkar ta hyfsat lätt på den senaste tidens utveckling är Spotifys vd Daniel Ek. I en intervju med Joakim Jardenberg och dennes program En sak idag, berättar Daniel Ek själv om hur han ser på Spotifys nuvarande börsvärde.

“Ska jag vara helt ärligt. Jag funderar inte så mycket på det. Det har inte varit en motivering för mig. Jag trodde aldrig finansiellt att det skulle bli vad det blev idag. Helt ärligt tycker jag fortfarande att vi har så extremt mycket kvar att göra, vi har fortfarande i vårt mission statement att vi vill nå över en miljard användare och att över en miljon kreatörer kan leva bara på vår plattform”, säger han i intervju med Joakim Jardenberg och fortsätter.

“Därifrån har vi ganska mycket väg kvar att springa. Jag fokuserar på det, och sen så om vi fokuserar på det då är jag ganska säker på att det kommer bli ett väldigt värdefullt bolag som vi bygger för vi löser ett väldigt stort problem ute i samhället.”

Jackpot för Daniel Ek

Den senaste tidens uppgång innebär också att Daniel Ek själv har ökat sin förmögenhet markant. Enligt Forbes.com, äger Daniel Ek närmare 9 procent av aktierna i Spotify (men kontrollerar betydligt fler röster) vilket efter den senaste tidens uppgång har ett värde omkring 4,1 miljarder dollar. Jämfört med när kursen var som lägst kring de 118 dollar som aktien handlades för den 16 mars har värdet på aktierna mer än dubblats.

Daniel Eks Förmögenhet har med andra ord växt ordentligt under samma period. 

På en fråga om vad som driver Daniel Ek att fortsätta jobba med Spotify varje dag – svarar han tre saker. Det handlar dels om att han ser det som att han har haft ungefär tio jobb under sina 15 år med bolaget, dessutom lyfter han fram att han fortfarande får lära sig saker från de han har omkring sig i företaget och att det faktiskt är nu som det är kul att arbeta med Spotify.

“På sätt och vis är att det är på senare tid som det är på riktigt kul i och med att du har verklig impact. Inte bara kanske för en liten grupp människor utan för till exempel populärkultur, vad för musik tycker folk om i världen. Där du kan inse att en lokal insight från Brasilien och Mexiko om reggaeton kan plötsligt bli en global trend, just på grund av någonting som hände i det här lilla företaget som startades i Stockholm. Det är ganska fantastiskt när man inser att man har en påverkan på såna saker också”, säger Daniel Ek.Källa:
http://breakit.se/artikel/25454/darfor-gar-daniel-ek-till-jobbet-varje-dag-pa-senare-tid-som-det-ar-pa-riktigt-kul