Kry börjar med coronatester i Rinkeby: ”Har hittills saknats”


Syftet är att utöka kapaciteten för kostnadsfria covid19-test och antikroppstest i regionen.

Kry kommer att öppna upp tre provtagningsplatser för antikroppar i Stockholm. Två kommer att vara i centrala Stockholm och en kommer att vara i Rinkeby.

Provtagningsplatsen i Rinkeby öppnas upp i samarbete med den ideella stiftelsen Global Village, som bland annat anordnar Järvaveckan.

”Coronakrisen har drabbat utsatta områden särskilt hårt och riskerar att förstärka segregationen. Det har hittills saknats en provtagningsplats i området, så vi är glada över att kunna bidra till att fler i Järva får testa sig”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av Stiftelsen The Global Village.

Det kommer även finnas personal på plats som pratar somaliska och arabiska, uppger Kry.

”Det är väldigt positivt att regionen nu vill samarbeta för att utöka provtagningskapaciteten så att vi kan bidra till kortare väntetid för antikroppstestning runt om i Stockholm”, säger Nasim Farrokhnia, chefsläkare på KRY.

Doktor.se öppnar inledningsvis upp sex olika provningsplatser runt om i Stockholm, bland annat vid Kista, Globen och Mariatorget.

Samarbetar med techprofiler

Kry gör sina tester i samarbete med bland annat ABC Labs, som har tagit in cirka 40 miljoner kronor från investerare, där Klarna-miljardären Niklas Adalberths Norrsken Foundation är stor investerare. Övriga investerare är tech- och finansprofiler som Patrick Söderlund, Carl Manneh, Carl Tahm, Rustan Panday, Petter Samlin, Johan Brenner, John Hedberg, Johannes Schildt och Michaela Berglund.Källa:
http://breakit.se/artikel/25560/kry-borjar-med-coronatester-i-rinkeby-har-hittills-saknats