Luminar Ventures backar Buddy Pet Foods med nytt kapital


Husdjursmarknaden, och bolagen som satsar på produkter för djur, har fullkomligt exploderat under de senaste åren. I dag finns det såväl nätveterinärer som en rad startups vars affärsmodeller vänder sig till djurägare och deras fyrbenta vänner. 

Buddy Pet Foods är ett bolag som satsar på att erbjuda prenumerationer på lyxigare och hälsosammare hundmat. Det hela fungerar som så att husse eller matte lämnar information om hunden, därefter skräddarsys menyer med hjälp av en algoritm, varpå maten skickas hem till kunden. 

Buddy Pet Foods grundades under 2018 av Alex Baumann, Erik Wide Gustafsson och Alexander Retzlik. 

Vd:n Alex Baumann berättar att de sett ett uppsving i efterfrågan under coronakrisen. 

”Medan många andra branscher gått på knäna har vi sett en stabil utveckling av vår försäljning och det går hand i hand med köpbeteendet där allt fler handlar online”, säger Alex Baumann. 

Backas av Luminar Ventures

Målsättningen är att expandera och nu tar gänget in 9 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna kommer från nya investerare samt befintliga ägare som Luminar Ventures. Kapitalet ska läggas på teknikinvesteringar, uppdateringar av produktportföljen och lansering av nya varumärken. 

Buddy Pet Foods tar fram och skapar egna produkter i samarbete med tillverkare och näringsexperter. I dag säljer bolaget främst på den svenska marknaden men levererar även till kunder i Storbritannien, Portugal och Tyskland. 

Målsättningen är att expandera till fler marknader, men det kräver lite mer arbete när det kommer till att exportera matprodukter. Det handlar exempelvis om licenser och efterföljning av regelverk. 

“Vi kan exporter våra produkter till 65 marknader, inklusive Kina. Om vi jämför med liknande konkurrenter har många inte den möjlighet”, säger Alex Baumann.

 Buddy Pet Foods planerar bland annat att sälja genom Amazon. 

”Räknar med att omsätta bra mycket mer i år” 

Bolaget konkurrerar idag med etablerade varumärken som säljer hundmat, samt ett antal mindre startups inom liknande segment. Alex Baumann menar att den europeiska marknaden ligger efter sett till utvecklingen av digitala tjänster riktade mot djurägare, jämfört med exempelvis Kina och USA. 

”Trenderna kring humanization, premiumization och den globala ökningen av hundägare ger oss förutsättningar att skapa stor kundnytta med våra varor och tjänster”, säger Alex Baumann.

Under förra året omsatte bolaget runt en halv miljon kronor och redovisade en förlust på 5,5 miljoner kronor. Alex Baumann säger att fokus legat på att utveckla tekniken och produktportföljen och bygga varumärket. 

“Vi fortsätter investera, vidareutvecklar vår teknologi samt lanserar fler varumärken. Vilket gör att vi räknar med att omsätta bra mycket mer i år än ifjol”. 

Bolaget har tidigare tagit in 11 miljoner kronor från Luminar Ventures, Dogbuddys grundare Richard Setterwall och Matsmarts ordförande Johan Kleberg. Källa:
http://breakit.se/artikel/25540/luminar-ventures-backar-buddy-pet-foods-med-nytt-kapital