Storytel köper produktionsbolaget Earselect – Breakit


I veckan stod det klart att den svenska ljudboksjätten Storytel köper upp Kitab Sawti, som är en av de ledande ljudbokstjänsterna i Mellanöstern och den arabisktalande världen.

Nu fortsätter Storytel att sluka bolag – och näst ut på tur är det nordiska produktionsbolaget Earselect. Storytel köper 80 procent av bolaget, som satsat på att bygga en molnbaserad plattform specialiserad på ljudboksproduktion på distans.

Rickard Källqwist, som grundade Earselect 2017, beskriver Storytel som en perfekt ägare. 

”De har resurserna, skalan och kompetensen som krävs för att hela tiden utmana, vässa och utveckla plattformen och jag är övertygad om att det kommer att säkra och stärka vår position som ljudboksproducent i framkant”, säger Rickard Källqwist. 

Earselect omsatte 9,1 miljoner kronor med en vinst på 2,4 miljoner kronor under 2018. Någon köpesumma har inte offentliggjorts. 

Robert Holmström är global produktionschef på Storytel.

”Varje år producerar Storytel tiotusentals timmar ljudböcker för 20 marknader inom ett stort antal genrer och på över 25 språk. Earselects unika kvaliteter och deras tekniska lösningar kommer ge oss ännu större skala och snabbare och smidigare processer som både matchar det ökande globala intresset för kvalitativa ljudböcker och Storytels expansionsresa mot lönsam tillväxt”, säger Robert Holmström

 Källa:
http://breakit.se/artikel/25595/storytel-koper-produktionsbolaget-earselect