Karma-grundaren Mattis Larsson lämnar bolaget: ”Ett gemensamt beslut”


“Det är ett gemensamt beslut tillsammans med de andra grundarna, som har varit ett enormt stöd i denna process”, skriver han i ett mejl till Breakit. 

Appen Karmas affärsidé går ut på att rädda mat som restauranger, kaféer och mataffärer annars skulle ha slängt. Bolaget har backats med över hundra miljoner kronor och gått hem hos tunga investerare som Norrsken och Kinnevik.

Mattis Larsson var med och grundade Karma tillsammans med Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Elsa Bernadotte och Ludvig Berling. Senast hade han rollen som CTO. 

“Jag har tillsammans med resten av Karma byggt vår tekniska plattform och vårt engineering-team. Jag har också lett vårt design-team, sett över säkerhet, betalningar, compliance, dataanalys och har förstås tillsammans med de andra grundarna byggt bolaget och formulerat vår övergripande strategi”, skriver han. 

Har nya affärsidéer på gång

Mattis Larsson skriver på Linkedin att han nu är tillgänglig för andra uppdrag.

“Mitt fokus är att avsluta min fantastiska resa på Karma på bästa sätt. Efter det kommer jag att fortsätta bygga spännande saker, arbeta med min egen kreativitet och att hjälpa andra företag med deras teknik, team och strategi. Det känns väldigt kul!”

Mattis Larsson skriver till Breakit att han även har nya affärsidéer på gång.

“Det har jag absolut, det är så jag är byggd verkar det som. De som känner mig skulle nog säga ”för många idéer”. Det är emellertid för tidigt att ge några detaljer”, skriver han. 

Förra året landade Karmas omsättning på 12,7 miljoner (en ökning med 3,8 miljoner kronor). Förlusten ökade från 27,4 miljoner kronor till 48 miljoner kronor.

I år har bolaget drabbats negativt av coronapandemin som slagit hårt mot restaurangnäringen och tvingats affärsutveckla. 

I våras berättade grundaren Elsa Bernadotte mer om det i Breakits podcast.

 Källa:
http://breakit.se/artikel/25868/karma-grundaren-mattis-larsson-lamnar-bolaget-ett-gemensamt-beslut