Trots alla rykten – svårt för Microsoft eller Twitter att köpa Tiktok


Efter att Donald Trump via en presidentorder förbjudit Bytedance-ägda Tiktok  om de inte köps av ett amerikanskt bolag har ryktena florerat om vilka som kan komma att köpa dem gått heta. 

Microsoft har uppgetts sitta i förarsätet men även Twitter har uppgetts vara sugna på att köpa den kinesiska jätteappen. 

Men det verkar osannolikt att någon av de amerikanska techjättarna ska kunna köpa Tiktok uppger källor för tidningen South China Morning Post. Källan säger till tidningen att chansen att chansen att de lyckas inte är högre än 20 procent.

Twitter uppges inte ha tillräckligt mycket pengar för att ha råd att köpa Tiktok.

Finns en tidsgräns för affären

Trump har gett Microsoft till den 15 september att sätta upp en plan, som säkrar de amerikanska medborgarnas personliga data, för förvärvet av Tiktok. Om ingen affär genomförs har Trump uppgett att han kommer förbjuda appen i USA.

Enligt Reuters källor försöker Microsoft förhandla till sig en övergångsperiod som ger extra tid åt teknikaliteterna vid ett potentiellt Tiktok-förvärv efter att bolagen gått med på affären.

Bytedance har inte gett upp hoppet om att kunna stoppa Trumps förbud via domstol och uppges förbereda en stämningsansökan i amerikansk domstol. En vinst i domstolen skulle kunna göra att appen fortsatt skulle vara tillåten i USA.

 Källa:
http://breakit.se/artikel/25837/trots-alla-rykten-svart-for-microsoft-eller-twitter-att-kopa-tiktok