Bambuser växte med 700 procent – här är vd:ns tre framgångshacks


Idag gick startskottet för Breakits Scaleup Week – en vecka fullmatad med inspiration för dig som vill ta ditt bolag till nästa steg. På morgonkvisten kunde vi lyssna på Maryam Ghahremani som är vd för Bambuser, den svensk livevideotjänsten som växer i raketfart. 

Bambuser satsar på live-shopping, en form av interaktiv och levande shopping, och landade tidigt samarbetspartners som Caia Cosmetics, Nakd och Monki. Under årets andra kvartal ökade försäljningen med närmare 700 procent jämfört med motsvarande period året innan. Nu växer bolaget snabbt såväl i USA som i Asien och Europa. 

Intresset för live-shopping har exploderat i hela världen i samband med corona, inte minst i Kina, och vd:n Maryam Ghahremani menar att bolaget nu rider på den vågen. Bambuser var tidig ute i sökandet efter utvecklingspartners och Maryam Ghahremani betonar vikten av att vara lyhörd. Det gäller att lägga ihop data, trender och att prata med kunder för att hitta rätt väg – och undvika att trampa i en klassisk fälla. 

”Många bolag bygger inifrån och ut, man bygger nått som folk kanske vill köpa. Det är bättre att börja utifrån och in. Vad vill folk ha och vad vill de betala för det?” 

Maryam Ghahremanis heliga graal

Men hur ska man egentligen klara av och gå vinnande ur den blixtsnabba digitaliseringen? 

Maryam Ghahremani menar att det finns tre viktiga faktorer som alla bolag bör ha koll på, något hon kallar för “The holy grail”.

 # Kunddatan. Du vill äga din kunddata. Om du inte vet vilka som köper dina produkter, hur gamla de är, var de bor eller vad de köper så har du ingen koll och kan inte bygga en relation till dina kunder. 

# Transaktioner. Det finns jättemycket värde i att äga din transaktion och din egen affär.

”Ta H&M till exempel. Om de ger bort sin transaktion och kunddata är de om 20 år tillslut bara en producent som tillverkar kläder. Ingen koll på varumärket, transaktioner och de vet inget om sina kunder”, säger Maryam Ghahremani.  

# Varumärket. Vikten av varumärket och hur det upplevs och framstår.

Maryam Ghahremani drar paralleller till Instagram och Facebook, techjättar som själva vill äga datan. Hon menar dock att det finns en stor motståndskraft från många bolag när det kommer till att ge bort den datan. 

”Bambuser rör inte datan eller transaktionen. Vi syns inte utan är infrastrukturen bakom”.

Under 2019 omsatte Bambuser 4,4 miljoner och gjorde en förlust på nästan 20 miljoner.

Breakit Scaleup Week pågår hela veckan – kolla in programmet och fixa dina biljetter här.Källa:
http://breakit.se/artikel/26276/bambuser-vaxte-med-700-procent-har-ar-vd-s-tre-framgangshacks