Nikola anklagas för bedrägeri av Hindenburg Research – aktien faller


Elfordonstillverkaren Nikola är ett bedrägeri, menar Hindenburg Research som går särskilt hårt åt grundaren och styrelseordförande Trevor Milton för att ha ljugit och därigenom skapat ett bolag värt nästan 20 miljarder dollar.

Hindenburg uppger sig ha gott om bevis för sina påståenden, däribland telefonsamtal, sms, privata mejl och bakom-scenen-fotografier som visar motsatsen till vad Milton sagt.

”Vi har aldrig sett maken till denna nivå av bedrägeri från ett publikt bolag, särskilt av denna storlek”, skriver Hindenburg.

I sina anklagelser uppger Hindenburg också att Nikola fuskat kring sin lastbil när man gjorde videon ”Nikola One in Motion”. Lastbilen visades färdas på en väg i hög hastighet men i själva verket ska den ha rullats ned för en backe, enligt Hindenburg som besökt platsen och tagit del av meddelanden från tidigare anställda som bekräftar detta.

Hindenburg, som attackerar företag som man anser är bubblor och bedrägerier, anklagar Nikola samma vecka som bolaget fått till ett jättestort partnerskapsavtal med General Motors.

Nikola-aktien faller nära 5 procent i förhandeln på torsdagen.

 Källa:
http://breakit.se/artikel/26172/nikola-anklagas-for-bedrageri-av-hindenburg-research-aktien-faller