Prinsessan Dianas tuffa barndom – lämnades av mamma


Prinsessan Diana, då Diana Spencer, var bara fem år när hennes föräldrar skilde sig – men deras uppbrott blev ett svårt barndomstrauma för den blivande folkkära prinsessan.

I en intervju med Sunday Times Magazine berättar nu hennes lillebror Charles Spencer om sin storasysters tuffa uppväxt efter skilsmässan.

1966 lämnade barnens mamma Frances Spencer deras pappa, för att i stället leva med en annan man. Femåriga Diana Spencer fick då löftet av sin mamma att hon ”skulle komma tillbaka och träffa henne”.

Prinsessan Diana vägrade ge upp

Men mamman kom aldrig. Trots det vägrade dottern ge upp, utan väntade enträget på tröskeln till vad som varit deras gemensamma hem. I Sunday Times Magazine beskriver Charles Spencer sin och Dianas barndom som ”plågsam och brusten”.

– Hon väntade på tröskeln för henne, men hon kom aldrig, säger Charles Spencer till tidningen.

Charles Spencer berättar också att hans kända storasyster brukade behöva höra honom gråta i sitt rum om kvällarna, men att hon var för rädd för mörkret för att komma över och trösta honom. Samtidigt var deras äldre systrar Sarah och Jane borta på internatskola, och de var ensamma barn i huset.

– Vår far var en tyst men konstant källa till kärlek, men vår mamma var inte gjord för moderskapet. Hon kunde inte göra det. Hon var kär i någon annan, förälskad egentligen, säger Charles Spencer.

 

Det ångrar sonen prins Harry efter mamma Dianas död: