Belgien har fått en ny prinsessa: Delphine Boel, 52


Konstnären Delphine Boël,52, är belgiska ex-kungen Albert II:s dotter utom äktenskapet. För sju år sedan inledde hon sin rättsliga kamp för att bli erkänd som sin fars dotter – och därmed också bli erkänd som prinsessa. Nu har domstolen gett henne rätt, skriver the Guardian.

– Hon är lycklig över domen, som avslutar en lång process som har varit smärtsam för henne och för hennes familj. En rättslig seger kommer aldrig kunna ersätta en förälders kärlek, men den ger henne en känsla av rättvisa, säger Delphine Boëls advokater i ett uttalande.

Även prinsessan Delphine av Saxen-Coburg-Gothas barn, Joséphine och Oscar erkänns som prinsessa respektive prins av Belgien.

”Hon var ett kärleksbarn”

Ex-kungen Albert, 86, abdikerade 2013 delvis på grund av den rättsliga process som nu fått sitt slut genom ett dna-test. Den nyblivna prinsessan var ett resultat av en affär som han hade med baronessan Sybille de Selys Longchamps. Baronessan berättade för första gången om affären, som hon sa pågick mellan 1966 och 1984, i samband med abdikationen. 

– Jag trodde inte att jag kunde få barn, eftersom jag hade haft en infektion, därför var vi inte försiktiga. 

– Det var en underbar tid. Delphine var ett kärleksbarn. Albert var inte någon fadersfigur, men han var väldigt snäll mot henne.