Kindred lyfter efter omvänd vinstvarning


Bettingbolaget Kindred räknar med ett högre resultat i tredje kvartalet än marknaden förväntar sig och aktien lyfter runt 7 procent.

Underliggande ebitda (rörelseresultatet före räntor, skatter, avskrivningar och nedskrivningar) beräknas ligga inom intervallet 73-75 miljoner pund (37,2), vilket är högre än konsensus.

”Den starka intäktstillväxten, i kombination med Kindreds lägre investeringar i marknadsföring på grund av covid-19 och fortsatt fokus på övriga rörelsekostnader, är de viktigaste faktorerna som lett till ökningen av ebitda”, skriver Kindred. 

”Nivån på marknadsinvesteringar var ovanligt låg i juli till följd av covid-19 men har återgått till nivåer något under det långsiktiga genomsnittet under andra halvan av tredje kvartalet”.

Kindreds spelöverskott i kvartalet blev cirka 280 miljoner pund (226), vilket är en ny rekordnivå för bolaget och upp 24 procent i årstakt.

”Sportkalendern har fortsatt att vara oregelbunden under kvartalet men det sena avslutet av flera ligor för säsongen 2019-20 samt det särskilt korta uppehållet innan starten av säsongen 2020-21 har inneburit en konstant tillgång till evenemang”, skriver bolaget.

Antalet aktiva kunder under kvartalet uppgick till 1,65 miljoner, en ökning med 19 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Kindred släpper sin rapport den 6 november.Källa:
http://breakit.se/artikel/26500/kindred-lyfter-efter-omvand-vinstvarning