Toca Boca-grundaren Björn Jeffery blir journalist – ska skriva om techbolag


Björn Jeffery är en välkänd profil inom techvärlden. Han grundade appsuccén Toca Boca, som såldes i en jätteaffär, och har spenderat de senaste åren i USA. Björn Jeffery var även med och startade appen Enjo som nyligen slukades av nätläkaren Kry. 

I somras flyttade han och familjen hem till Sverige igen och bosatte sig i Malmö. 

”Malmö är en mindre stad som jobbar lite mer på egna meriter, de får inte lika mycket spotlight. Det är nog mer fokus på den egna verksamheten när man jobbar i skymundan vilket kan vara en fördel ibland”, sa Björn Jeffery till Breakit i somras. 

Då berättade techprofilen även att han planerade att arbeta med internationell rådgivning och egna projekt och öppnade upp för att själv investera. 

Ska skriva i Svenska Dagbladet

Nu står det klart att Björn Jeffery har ett nytt gig på gång. Han ska skriva för Svenska Dagbladets näringslivsredaktion, och får uppdraget som fristående analytiker på tidningen. 

”Jag ser fram emot att bidra med analys och perspektiv kring vår tids viktigaste företag – techbolagen. Efter att ha bott i Silicon Valley under de senaste åtta åren har jag skaffat mig både egna erfarenheter och observerat hur de påverkar både sin närmiljö och resten av världen”, säger Björn Jeffery i ett pressmeddelande. 

Björn Jeffery fortsätter samtidigt att engagera sig i sina vanliga uppdrag. Källa:
http://breakit.se/artikel/26712/toca-boca-grundaren-bjorn-jeffery-blir-journalist-ska-skriva-om-techbolag