Gott nytt år! Här är 12 texter du måste läsa innan 2020 är slut


Det återstår bara några få dagar av 2020, året som för de flesta antagligen kommer att gå till historien som ett riktigt skitår. Tyvärr ser det ut som att vi kommer att få dras med coronaviruset ett tag till, men i väntan på bättre tider tänkte vi bjuda in till lite läsning bland några av våra mest intressanta artiklar för Breakits Premium-medlemmar.

Techeliten tar över – historien om Daniel Eks nya lyxbygge och ett Djursholm i förändring.  

Spotify-grundaren Daniel Ek bygger just nu en av Sveriges dyraste privatbostäder någonsin. Han är inte den första ur techeliten att dras till den exklusiva, och speciella, orten Djursholm.

Antalet techentreprenörer som flyttar dit blir allt fler. Vad tycker de gamla djursholmarna om det?

Redan när Breakit och SvD inledde vår gemensamma granskning av Crowd1 i juni i år fick den stor spridning. Flera länder har nu varnat för Crowd1 och BBC Africa gjorde under hösten en uppmärksammad granskning av företagets metoder. 

E-sporten växer och många svenska bolag har satsat tungt på att vara med på tåget när det verkligen tar fart. Men hur lång tid är det egentligen kvar

Tink har gått från att vara en liten konsument-app utan intäkter till att ha några av Europas tyngsta banker som kunder och en helt ny affärsmodell. Breakit har gått på djupet i den nya affärsmodellen och mycket annat i denna matiga skildring av Tinks resa till toppen.

Han fick människor över hela världen att satsa mer än 40 miljarder i en kryptovaluta som inte fanns. Breakit berättar historien om Östermalmskillen som blivit en av huvudpersonerna i den gigantiska bluffen.

I Sverige har liveshopping-fenomenet än så länge varit starkt sammankopplat med börsnoterade Bambuser och deras framgångsrika satsning på tekniken. Men kommer en succé i Kina att kunna fungera även i Sverige?

Jag byggde ett SaaS-bolag värt 1 miljard – här är mina värsta missar (och vad jag lärt mig)

Funnel tog in 450 miljoner kronor i början av året och etablerade sig som ett av Europas hetaste SaaS-bolag. Med sina egna ord berättade Funnel-grundaren Fredrik Skantze nu om det viktiga vägvalet i starten, de tre stegen för att bygga ett framgångsrikt Saas-bolag – och misstagen han gjort på vägen till ett miljardbolag och vad han lärt sig av dem.

P-appen Natural Cycles är ett Sveriges mest omtalade techbolag. Här berättar vd:n Raoul Scherwitz en rad spännande detaljer om den internationella expansionen för Breakit.

Med välfyllda kassor och aggressiva expansionsplaner satsar flera bolag tungt på att stå som vinnare i scooter-kriget. Svenska snabbväxaren Voi är en av utmanarna som placerat sig i ledningsklungan – här avslöjar grundaren hur de ska ta hem segern.

Coronapandemin är förhoppningsvis över snart i takt med att vaccinét börjar göras tillgängligt för allt fler människor. Men vad kan vi egentligen förvänta oss av samhället efter coronapandemin?

Pigga uppstickare med fräsch teknik skulle utmana storbankerna om bolånens mångmiljardbelopp. Men satsningen kom av sig och Breakits Olle Aronsson och Stefan Lundell grävde i orsakerna.

“De här unga tuffa digitala killarna som skulle köra skiten ur bankerna missade en sak”, säger en tung investerare i vår granskning.

Vilka techbolag i Sverige betalar egentligen högst lön? Breakit har kollat lönerna på mängder av heta bolag och tagit fram listan har svaret.Källa:
http://breakit.se/artikel/27469/djupa-granskningar-hela-aret-har-ar-allt-du-inte-fick-missa