Christina Schollin och Hans Wahlgren har fått Astra Zenecas vaccin


Christina Schollin, 83, och Hans Wahlgren, 83, fick Astra Zenecas coronavaccin på måndagskvällen.

På Instagram har Christina Schollin delat med sig av en bild från vaccinationstillfället:

”I går kväll hände det! Vi fick vår vaccinationsspruta – Hans och jag !!!!!”, skriver hon till en bild på sig själv i munskydd med ett plåster på ena överarmen.

Under tisdagsmorgonen pausade Folkhälsomyndigheten Astra Zenecas coronavaccin i Sverige. Det är en försiktighetsåtgärd i väntan på på en utredning som genomförs av europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

EMA och Läkemedelsverket utreder rapporter om ett nytt symtom med misstänkta blodproppar och blödningar hos individer som fått vaccinet.

Hittills har man inte sett ett tydligt orsakssamband mellan vaccinet och händelserna. 

Inget misstänkt fall har rapporterats i Sverige.

Nyheten om att vaccinet stoppats nådde även Christina Schollin på tisdagsmorgonen.

”I morse läste vi om att dom nu drar in all Astra Zenica vaccin på grund av risk för biverkningar!!!!!! Hoppas att vi klarar oss !!!!”, skriver Christina Schollin på Instagram.

Känner sig inte orolig

För Expressen berättar Christina Schollin att hon och maken mår bra och att de inte fått några biverkningar av vaccinet.

När hon läste om att vaccinet pausades tyckte hon att det kändes lite märkligt.

– Man undrade ju ”vad ska hända med oss nu då?”. Men sedan när man tittar på alltihop så är det ju faktiskt minimal risk att det skulle hända någonting, men de tar ju det säkra före det osäkra och det är de ju tvungna att göra.

Christina Schollin menar att hon inte heller känner sig orolig över att få några biverkningar.

– Det är bara att hoppas på att det inte blir några biverkningar annat än möjligtvis lite feber och frossa. Men det får man ju ta i så fall, säger hon och fortsätter:

– Det är inte mycket mer att göra än att lita på att de vet vad de gör. Det är så många som har fått den här vaccinationen och inte råkat ut för någonting. Det är det enda man kan göra. Ha en positiv inställning till att allt går vägen. 

https://www.instagram.com/p/CMenI9Zh7x4/

Vaccinexperten Ali Mirazimi om att Astra Zenecas vaccin pausas i Sverige.