Dianas pojkvän friade i videosamtal


De fem finalisterna får i onsdagens avsnitt av ”Sveriges Mästerkock” i uppgift att laga en rätt till någon de älskar. Innan tävlingen drar i gång får de dessutom ta del av digitala videohälsningar från sina nära och kära, vilket leder till både skratt och tårar för deltagarna. 

Men för Diana Gran har den känslomässiga berg- och dalbanan bara börjat. Mitt under matlagningen, som hon tillägnar sin pojkvän Christian, kommer jurymedlemmen Mischa Billing fram till Dianas bänk. Med sig har hon en surfplatta – där Dianas pojkvän väntar i ett videosamtal. 

– Jag stod där och skalade min sparris och var väldigt stressad. Och så helt plötsligt kommer Mischa fram med skärmen, och så var Christian där. Jag bara: ”ja, gulligt, men jag har inte tid, liksom. Och så frågar han: ”Vill du gifta dig med mig?”. Jag blev så chockad, och överlycklig, berättar Diana. 

En märkbart omskakad Diana säger ja till Christian i programmet, och får både applåder och gratulationer från de andra deltagarna. 

Christian och Diana träffades på Tinder, och har varit tillsammans i ungefär ett år.

Foto: Privat

Efter inspelningen av ”Sveriges Mästerkock” reste Diana tillbaka till Paris där hon och hennes pojkvän bor tillsammans. Väl i Frankrike fick hon en förlovningsring av blivande maken, och de hade även en förlovningsmiddag. Nu återstår bara att planera bröllopet.

– Vi planerar att gifta oss nästa år i Skåne där vi har sommarhus. Vi vill ha ett litet bröllop, inget stort, max 50 gäster. Kanske på någon herrgård vid vattnet eller så. Det blir nog ett ganska enkelt sommarbröllop tror jag, säger Diana. 

Diana Gran visar upp förlovningsringen.

Foto: Privat

”Hittat mannen i mitt liv”

Diana och Christian träffas för nästan precis ett år sedan, och insåg snabbt att de hade starka känslor för varandra. Bara någon vecka efter att de träffats för första gången genom dejtingappen Tinder gick Paris in i lockdown och de blev i princip sambo direkt. 

– Vi fick antingen bo tillsammans eller inte ses alls på grund av lockdown under den tiden. Och det gick jättebra från första början. Vi brukade skämta om att: ”om vi klarar det här, då borde vi gifta oss”. Och så blev det så! Vi kände båda väldigt snabbt det skulle kunna hålla livet ut. 

Diana säger att hon aldrig har varit så här lycklig i hela sitt liv, och ser fram emot att få gifta sig med sitt livs kärlek Christian. 

– Jag har hittat mannen i mitt liv. Och det är inte alla som gör det, så jag tar inte det för givet. Han är bäst helt enkelt.