Tema Tvätt och Bilvård: Oklart hur biltvätt ska bedrivas


Den senaste tiden har biltvättar varit på tapeten då det ofta förekommer fusk och svartarbete på sådana verksamheter. Men det är inte helt lätt att veta hur en biltvätt ska bedrivas då det regleras på kommunnivå och det saknas ordentlig tillsyn. Motormagasinet har pratat med några aktörer och det råder onekligen oklarheter i ämnet.

Det finns ingen övergripande myndighet som reglerar etablering av biltvätt längre. Tidigare var det Naturvårdsverket som utformade reglerna, men nu är det delegerat till kommunnivå. Det är miljöenheterna i respektive kommun som har hand om tillstånd och tillsyn av biltvättarna. Motormagasinet hörde av sig till några kommuner och det verkar fortfara…

Få tillgång till hela artikeln – enkelt och snabbt
Prova på-prenumeration

30 dagar för 0 kr.


Prova nu

Prenumeration

Välj mellan våra prenumerationer på Motor-Magasinet och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag


Se prenumerationerKälla:
https://www.motormagasinet.se/article/view/779310/tema_tvatt_och_bilvard_oklart_hur_biltvatt_ska_bedrivas?ref=rss