Nina Löwanders lägenhet från Vår tid är nu är till salu


Det pampiga huset från början av 1900-talet är beläget på Haga Kyrkogata i centrala Göteborg. För dem som sett serien förknippar man det kanske mest med restaurangen som familjen Löwander i ”Vår tid är nu” driver. 

Men senare dyker även våningen upp som Hedda Stienstedts karaktär Nina Löwanders hem. Nu är de 273 kvadratmetrarna till salu för 17,5 miljoner kronor. 

– Den är unik i sitt slag. Den är väldigt bevarad, det är vanligt i stan att lägenheterna har styckats av och att man gjort flera små lägenheter. Men det här huset har ett par väldigt välbevarade våningar, säger Pierre Fritz, mäklare på Stadshem. 

Även arkitekturen är ovanlig för att vara Göteborg. 

– Det är ett jugendhus. I folkmun säger man kanske sekelskifteshus men kollar man i detalj är det väldigt mycket blomster och inslag av art nouveau. Det såg man kanske mycket i Tyskland men det det slog inte i Göteborg. 

”Klart att folk är nyfikna”

Att huset är känt från tv är mest en rolig detalj, tror Pierre Fritz. 

– Det är klart att folk är nyfikna men det är väl mer en rolig grej, en kuriosa. Att folk blir nyfikna och tycker det är extra kul att man känner igen lägenheten. Sen om det genererar mer intresse av genuina intressenter och köpare? Kanske någon som tycker det är en rolig grej och som fastnat för serien. Men det du köper är inte en lägenhet från en serie utan det är en fantasisk bostad och du köper den för att bo där med din familj. 

Lägenheten kom ut på Hemnet under måndagen och telefonen har redan börjat ringa. Pierre Fritz tror inte att den blir så svårsåld. Men det är inte alla som har råd att lägga över 17 miljoner på ett boende.

– Målgruppen är egentligen ganska bred. Den har blivit bredare i takt med att många yngre personer tjänar mycket pengar, men det är någon med kapital och en hög inkomst som kommer köpa den. Men det är ju samma sak när man kollar på hus som ligger i anslutning till stan, då är det många hus som säljs för 15-20 miljoner kronor. 

Se också: