Filip Tysanders nya satsning – inomhusgolf på Stureplan


När vi hör namnet Filip Tysander är det främst klockor som dyker upp i tanken. Filip Tysander är grundaren bakom framgångssagan Daniel Wellington som omsätter två miljarder kronor och har gått på export världen över. 

Nu får vi även anledning att förknippa honom med golf då han står bakom satsningen Alba Golf som öppnar på Stureplan och i Sickla i Stockholm under hösten. Här kommer besökarna att kunna spela inomhusgolf och använda sig av golfsimulatorer från Trackman. 

Filip Tysander fick idén efter att han själv skaffade en golfsimulator på Daniel Wellingtons kontor. Intresset från medarbetarna ska ha varit stort och lett till att han fick införa ett bokningssystem. Genom simulatorn ska spelaren kunna välja mellan olika golfrundor världen över. 

Den första öppningen sker i Sturegallerian på Stureplan med en yta på 1000 kvadratmeter som rymmer golf och möjlighet att äta och dricka i loungemiljö. 

Filip Tysander säger att det känns spännande att grunda ett nytt koncept. Målet är att bli ledande på inomhusgolf i Norden. 

”Vi på Alba vill skapa en unik atmosfär där golfen står i centrum men där umgänget, maten och drycken skapar helheten. Detta är en långsiktig satsning och jag är övertygad om att inomhusgolfen kommer växa kraftigt närmaste åren”, säger Filip Tysander.

Filip Tysander har grundat bolaget tillsammans med Henrik Berg Björnelius, Anton Wetterlöf, David Wendel och David LauwinerKälla:
http://breakit.se/artikel/30438/filip-tysanders-nya-satsning-inomhusgolf-pa-stureplan